x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Galatasaray l-a CONCEDIAT pe antrenorul Fatih Terim. Vezi de ce

Galatasaray l-a CONCEDIAT pe antrenorul Fatih Terim. Vezi de ce

25 Sep 2013   •   08:58
Galatasaray l-a CONCEDIAT pe antrenorul Fatih Terim. Vezi de ce

Clubul turc de fotbal Galatasaray Istanbul a decis să renunțe la serviciile antrenorului și managerului general Fatih Terim, care ocupă și funcția de selecționer al Turciei, din cauza debutului slab de sezon.

La capătul unei reuniuni a comitetului director al Galatei, campioana en titre a Turciei, s-a luat decizia "rezilierii contractului lui Fatih Terim", conform unui comunicat postat pe site-ul oficial al clubului.

După primele cinci din actuala ediție a campionatului turc, Galatasaray ocupă un modest loc 9, cu o singură victorie. De asemenea, campania din Liga Campionilor a debutat catastrofal pentru gruparea din Istanbul, învinsă pe teren propriu, cu 6-1, de Real Madrid.

În urmă cu numai trei luni, Fatih Terim a acceptat să preia conducerea selecționatei Turciei, pentru a încerca să o relanseze în cursa pentru calificarea la Cupa Mondială 2014, păstrându-și totodată și funcția de la Galatasaray, cu care a câștigat campionatul național în ultimele două sezoane.

Sub conducerea lui Terim, selecționata turcă a obținut luna aceasta două victorii consecutive, cu Andorra pe teren propriu (5-0) și România (2-0) în deplasare.

Supranumit "Împăratul", Fatih Ferim este unul dintre cei mai titrați și respectați antrenori din țara sa, după ce a reușit să câștige șase titluri de campion al Turciei cu Galatasaray, precum și Cupa UEFA, în anul 2000, când sub comanda sa se aflau și internaționalii români Gheorghe Hagi și Gică Popescu.

×