x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Garnacho, de la Man United, marchează golul sezonului, în victoria cu 3-0 la Everton

Garnacho, de la Man United, marchează golul sezonului, în victoria cu 3-0 la Everton

de Redacția Jurnalul    |    26 Noi 2023   •   22:22
Garnacho, de la Man United, marchează golul sezonului, în victoria cu 3-0 la Everton
Sursa foto: Hepta

Alejandro Garnacho, de la Manchester United, a marcat cu o lovitură din foarfecă în minutul 3 al partidei din deplasare cu Everton, în Premier League, și a deschis drumul spre o victorie cu 3-0, duminică, în etapa a 13-a.

Argentinianul în vârstă de 19 ani a înscris acrobatic după centrarea lui Diogo Dalot, trimițând mingea la vinclu și învingându-l pe portarul Jordan Pickford, neputincios la execuția ce a amintit de un gol celebru al altui jucător legendar al diavolilor roșii, Wayne Rooney, în derby-ul din 2011 cu Man City.

Un penalty obținut de Marcus Rashford și o finalizare inteligentă a lui Anthony Martial au consfințit victoria în repriza a doua.

"Superb - ceva uimitor și nu am cuvinte pentru a-l descrie. Este ceva din altă lume. Special din partea unui copil special", a declarat căpitanul lui United, Bruno Fernandes, după meci, pentru Sky Sports.

"Încă aștept mai mult de la el suntem conștienți de capacitățile sale, știm ce poate face în fotbal".

Echipa lui Erik ten Hag, United, ocupă acum locul șase în clasament, cu 24 de puncte, după 13 meciuri, în timp ce Everton, echipa lui Sean Dyche, care era pe locul 14 înainte de penalizarea cu 10 puncte, pentru încălcarea regulilor financiare ale ligii, este penultima, cu patru puncte.

Rashford a dublat avantajul lui United cu un penalty în minutul 56, acordat după ce VAR a decis că Martial a fost împiedicat de Ashley Young. Fernandes i-a cedat mingea pentru lovitura de pedeapsă lui Rashford, care marcase doar o singură dată în acest sezon și nu mai marcase din 3 septembrie.

"Pentru că Marcus avea nevoie de puțină încredere, avea nevoie de golul său - este un excelent executant de penalty-uri", a spus Fernandes. "Eram sigur că poate marca acel penalty și Marcus a făcut-o perfect".

Martial a trimis apoi sute de fani ai lui Everton spre ieșirile de pe Goodison Park în minutul 75, când a preluat pasa în adâncime a lui Fernandes și a lobat peste Pickford, pentru 0-3.

United, care a avut cel mai prost început de sezon din ultimii 61 de ani, a câștigat cinci din ultimele șase meciuri, iar cele cinci victorii și 15 puncte de la începutul lunii octombrie încoace reprezintă cea mai bună performanță a unei echipe în Premier League.

Everton a avut o rafală de șuturi spre finalul primei reprize, cel mai bun fiind cel al lui Dominic Calvert-Lewin de la marginea careului pe care Andre Onana l-a respins înainte ca reluarea lui Dwight McNeil să fie îndepărtată de pe linia porții de adolescentul Kobbie Mainoo.

Fanii lui Everton au transformat stadionul Goodison într-o mare roz în semn de protest față de depuntare, ținând pancarte roz aprins pe care scria "Corrupt" sub logo-ul cu capul de leu al Premier League. Aceștia au huiduit puternic în timpul intonării imnului ligii înainte de meci.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: man united Garnacho