x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Gennaro Gattuso este noul antrenor al lui Marseille

Gennaro Gattuso este noul antrenor al lui Marseille

de Redacția Jurnalul    |    27 Sep 2023   •   22:40
Gennaro Gattuso este noul antrenor al lui Marseille
Sursa foto: Hepta

Răsturnare de situație de ultim moment. Fostul antrenor al AC Milan și Napoli, Gennaro Gattuso, este noul antrenor al lui Olympique Marseille. Sosirea lui Christophe Galtier, care părea inițial favorit, a fost anulată.

Se încheie astfel, cel puțin în parte, un moment dificil pentru echipa franceză, care a culminat cu demisia unor manageri din cauza amenințărilor cu moartea primite de la fani, conform Corriere.

De vină sunt rezultatele slabe din acest an, după ce Marseille terminase sezonul trecut pe locul al treilea. De atunci, însă, totul a luat-o la vale. Antrenorul Igor Tudor a decis în mod surprinzător să părăsească echipa, fără a da prea multe explicații. Clubul a decis să-l angajeze pe Marcelino, dar acesta nu a convins.

Obiectivul inițial al echipei franceze era să ajungă în Liga Campionilor, trecând de preliminariile din vară, dar Marseille a fost eliminată de Panathinaikos. Așa a început presiunea, inclusiv din partea fanilor, care au fost foarte critici la adresa stilului de joc propus.

Acum, despărțirea de Marcelino și sosirea fostului antrenor de la AC Milan și Napoli, în prezent liber pe piață după o aventură la Valencia care a durat doar șase luni.

Gattuso, în vârstă de 45 de ani, a sosit în Franța pentru primul antrenament: un contract pe un an cu opțiune de prelungire pentru încă un sezon. Conducerea clubului francez s-a orientat decisiv către italian după ce Galtier, numele preferat în primele etape, a fost refuzat.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Gennaro Gattuso marseille