x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Germania - Argentina 5-3 / Terminator Klose

Germania - Argentina 5-3 / Terminator Klose

de Ovidiu Ciutescu    |    01 Iul 2006   •   00:00

Germania si-a asigurat locul in semifinale, la capatul unui meci dramatic, decis in urma loviturilor de departajare. Golgeterul Klose a readus Germa-nia in joc, in minutul 80.

AGONIE SI EXTAZ. Nemtii jubileaza, in timp ce Ayala (nr. 2) e daramat

Germania si-a asigurat locul in semifinale, la capatul unui meci dramatic, decis in urma loviturilor de departajare. Golgeterul Klose a readus Germania in joc, in minutul 80.

"Trebuie sa intram in teren la fel de motivati ca in meciul cu Suedia", spunea Klinsmann inainte de joc. In spatele cortinei 80 de milioane de nemti isi incurajau favoritii. Din tribuna sau din fata televizoarelor. Nebunia primului sfert de finala a inceput modest. O prima repriza fara nerv, fara motivatia de care vorbea fostul mare golgheter, una in care ambele tabere parca au vrut sa se studieze la maximum. In tribuna, Maradona era ganditor.

UCIGASUL. De la vestiare au iesit cu totul alte echipe. Riquelme arunca senzational o minge spre capul lui Ayala si tribuna tace. Era 1-0 pentru Argentina. Sud-americanii continua forcingul, au sansa desprinderii, dar nu au un cap limpede la finalizare. Momentul decisiv se va produce in min 70. Miroslav Klose, acest "ucigas" de portari, il accidenteaza involuntar pe portarul Abbondanzieri. Peste numai 10 minute, in urma unei faze snur, construita de Ballack si Borowski, Klose inscrie magistral in poarta nefericitei rezerve Franco. Doar bara lui Coloccini a mai aratat ca Argentina e pe teren. Finalul a fost apoteotic. Kahn il incurajeaza pe Lehmann si veteranul lui Arsenal apara doua lovituri de departajare, si scrie istoria unei partide cu un rezultat putin anticipat chiar si de cei mai ferventi sustinatori ai panzerelor. Din acest moment, pentru Germania, visul unei finale devine din ce in ce mai mult realitate.

GERMANIA - ARGENTINA 1-1, 5-3-dupa penalty-uri
  • Au marcat: Klose (’80)/ Ayala (’49)
  • Penalty-uri: Au marcat: Neuville, Ballack, Podolski, Borowski/ Cruz, Maxi Rodriguez
  • Au ratat: Ayala, Cambiasso
  • Stadion: Olimpic, Berlin
  • Ambianta: 72.000 de spectatori
  • GERMANIA: Lehmann - Friedrich, Mertesacker, Metzelder, Lahm - Schneider (’62 Odonkor), Frings, Ballack, Schweinsteiger (’74 Borowski) - Klose (’85 Neuville), Podolski. Antrenor: Jurgen Klinsmann
  • ARGENTINA: Abbondanzieri (’70 Franco) - Coloccini, Ayala, Heinze, Sorin - L. Gonzalez, Mascherano, Maxi Rodriguez - Crespo (’78 Cruz), Riquelme (’72 Cambiasso), Tevez. Antrenor: Jose Pekerman
  • Arbitru: Lubos Michel (Slovacia)
  • ×
    Subiecte în articol: germania mondial 2006 klose