x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Arbitrul finalei Cupei Mondiale răspunde acuzațiilor. Golul lui Lionel Messi a fost perfect valabil

Arbitrul finalei Cupei Mondiale răspunde acuzațiilor. Golul lui Lionel Messi a fost perfect valabil

de Redacția Jurnalul    |    25 Dec 2022   •   07:30
Arbitrul finalei Cupei Mondiale răspunde acuzațiilor. Golul lui Lionel Messi a fost perfect valabil
Sursa foto: Hepta

Arbitrul finalei Cupei Mondiale, Szymon Marciniak, a fost atacat în Franța din cauza prestației sale din timpul finalei, în urma căreia "Les Bleus" au ratat câștigarea pentru a doua oară consecutiv a titlului, după ce au pierdut la penalty-uri în fața Argentinei.

Arbitrul Szymon Marciniak a ripostat la acuzațiile francezilor de părtinire și la faptul că ar fi trebuit să anuleze al treilea gol al Argentinei din timpul finalei.

Oficialul polonez a fost lăudat pe scară largă pentru prestația sa din finala în care Argentina a obținut al treilea titlu mondial, învingând Franța la penalty-uri după o remiză palpitantă de 3-3 în Qatar. Lionel Messi (2) și Angel Di Maria au marcat pentru Albiceleste, în timp ce Kylian Mbappe a reușit un hat-trick remarcabil pentru Les Bleus, loviturile de departajare dovedindu-se în cele din urmă decisive.

Cu toate acestea, în zilele care au trecut de atunci, prestația lui Marciniak a fost supusă unei analize tot mai amănunțite, în special din partea francezilor. Peste 200.000 de fani francezi au semnat o petiție pentru ca meciul să fie rejucat din cauza unor decizii considerate de aceștia eronate.

Cea mai notabilă dintre acestea este aceea că al doilea gol al lui Messi - care a dus avantajul Argentinei la 3-2, în reprizele de prelungiri, ar fi trebuit anulat, imaginile din timpul meciului arătând că doi jucători de rezervă se aflau pe terenul de joc în momentul în care căpitanul argentinian a trimis mingea dicolo de linia porții.

L'Equipe a alimentat spiritele, cu un articol intitulat "De ce al treilea gol al Argentinei nu ar fi trebuit să fie acordat".

Aceștia au atras atenția asupra articolului 3, paragraful 9 din regulamentul de joc, care spune "Dacă, după marcarea unui gol, arbitrul află, înainte de reluarea jocului, că o persoană de pe banca de rezerve se afla pe teren în momentul în care a fost marcat golul, acesta trebuie să anuleze golul dacă persoana respectivă era: un jucător, un înlocuitor, un jucător înlocuit, un jucător eliminat sau un oficial al echipei care a marcat golul; jocul trebuie reluat cu o lovitură liberă directă din locul în care se afla persoana respectivă".

Marciniak, vorbind la un eveniment de presă cu ocazia primirii sale înapoi în Polonia, a ripostat la comentariile acestora. Scoțându-și telefonul din buzunar, el a declarat: "Francezii nu au menționat această fotografie, în care se poate vedea cum sunt șapte francezi pe teren atunci când Mbappe marchează un gol".

Fotografia în cauză pe care părea să o arate era scena în care Mbappe a marcat din penalty pentru a duce scorul la 3-3, în prelungiri.

"În primul rând, pentru a penaliza această situație ar trebui să afecteze jocul. Care a fost impactul băieților care s-au ridicat și au sărit pe teren?".

Oficialul polonez a insistat asupra faptului că criticile aduse de L'Equipe au fost doar ca să agite spiritele: ”Prieteni, mari arbitri din Franța, mi-au scris. Reacțiile au fost grozave. Mulți profesioniști și fotbaliști ne-au transmis felicitări, iar Kylian Mbappé a spus că am fost arbitri grozavi. Ceea ce spun jucătorii contează. Francezii ne-au mulțumit după meci, au fost mulțumiți de arbitraj."

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi gol