x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Mai mulţi fani ungari arestaţi în urma unor incidente, după meciul Ungaria - România

Mai mulţi fani ungari arestaţi în urma unor incidente, după meciul Ungaria - România

23 Mar 2013   •   11:40
Mai mulţi fani ungari arestaţi în urma unor incidente, după meciul Ungaria - România
Sursa foto: gsp.ro

Mai multe persoane au fost arestate, vineri seară, la Budapesta, după meciul Ungaria - România, scor 2-2, din preliminariile Cupei Mondiale din 2014, în urma incidentelor în care au fost implicaţi aproximativ 50 de fani ungari, informează mediafax.ro.

La finalul partidei disputate fără spectatori, aproximativ 50 de suporteri au aruncat cu sticle către forţele de ordine, care au reacţionat folosind gaze lacrimogene. Mai multe persoane au fost arestate şi un fan care a suferit răni minore a fost dus la spital.

Cu ocazia meciului dintre Ungaria şi România, la Budapesta au manifestat câteva mii de persoane, la apelul partidului de extremă dreapta Jobbik. Manifestaţia a fost organizată pentru a protesta faţă de faptul că meciul s-a disputat fără spectatori, ca urmare a incidentelor rasiste şi antisemite de la meciul cu Israel, din 2012.

În timpul manifestaţiei, participanţii au scandat slogane naţionaliste şi şi-au subliniat solidaritatea faţă de minoritatea maghiară din România.

La începutul meciului, manifestanţii s-au transformat în spectatori, datorită proiectării meciului pe un ecran gigant.

Într-o altă parte a capitalei, federaţia ungară a organizat o altă vizionare a meciului, care a atras 4.000 de spectatori.

Echipa naţională a României a remizat, vineri, pe arena Ferenc Puskas din Budapesta, scor 2-2 (1-0), cu reprezentativa Ungariei, într-un meci contând pentru grupa D de calificare la Cupa Mondială din 2014. Pentru România au înscris Mutu '68 (penalti) şi Chipciu '90+2, iar pentru Ungaria au marcat Vanczak '16 şi Dzsudzsák '71 (penalti).

×
Subiecte în articol: ungaria romania jobbik