x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Iul 2006   •   00:00

AFACERE - Vinde aer de la CM

Un chinez din Beijing s-a gandit sa se lanseze in afaceri comercializand aer de la Cupa Mondiala, ambalat in pungi, pe care le vinde cu 5 euro bucata. "Aerul a fost ambalat de pe stadioanele CM, in timp ce se tundea iarba. Se mai simte inca mirosul ierbii", sustine "intreprinzatorul". Un alt chinez, tot din Beijing, caruia i-a luat foc casa, s-a gandit ca primul lucru care trebuie salvat este televizorul. In timp ce sotia sa a iesit din casa cu copilul in brate, chinezul a luat televizorul, a cautat o priza afara si s-a uitat in continuare la meciuri, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

POLONIA - Janas a demisionat

Tehnicianul Pawel Janas si-a anuntat demisia din functia de selectioner al Poloniei, echipa eliminata de la CM inca din faza grupelor. Federatia Poloneza de Fotbal intentiona sa discute despre situatia lui Janas la 14 iulie, insa tehnicianul a decis ca e mai bine sa renunte singur, decat sa fie dat afara. Unul dintre favoritii la preluarea postului de antrenor al Poloniei este olandezul Leo Beenhakker, selectionerul statului Trinidad-Tobago.

GERMANIA - Pasarea suporter

Cel mai dragut suporter al nationalei Germaniei este o pasare de mici dimensiuni, care traieste in padurea braziliana si al carei penaj are culorile drapelului german, negru, rosu si galben. Potrivit cotidianului Bild, zburatoarea masoara pana la 19 centimentri, are aripile negre, capul rosu si pieptul galben. "Micuta pasare pare vopsita special pentru Cupa Mondiala. Dar culorile ei sunt naturale. Este o adevarata pasare germana, desi, atentie, traieste in Brazilia!", scrie Bild.

CONSILIUL EUROPEI - Antirasism

Comunitatea internationala trebuie sa scoata rasismul "in afara terenului", a cerut presedintele Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei, Rene Van der Linden, prezent la Berlin. "Rasismul este un autogol pentru societate, intrucat distruge ceea ce cooperarea solidara creeaza. Orice act de intoleranta si de rasism este o violare a drepturilor omului", a subliniat Van der Linden. Presedintele APCE a felicitat guvernul german, FIFA si Natiunile Unite pentru masurile adoptate ca turneul final sa poata transmite un mesaj ferm impotriva rasismului.

RETRAGERE - Poll lasa locul altora

Englezul Graham Poll a anuntat ca nu va mai arbitra meciuri internationale, dupa ce a fost extrem de criticat, ca urmare a prestatiilor sale la Cupa Mondiala. "Este timpul ca un alt arbitru englez sa mearga la CE si la CM", a declarat el pentru canalul Sky Sport News. Poll i-a acordat trei cartonase galbene lui Simunici la meciul Croatia - Australia, scor 2-2, cea mai spectaculoasa greseala de arbitraj de la CM. Eroarea l-a costat scump pe englez, care nu figureaza pe lista celor 12 arbitri ramasi in Germania, desi initial a fost unul dintre favoritii pentru finala.
×
Subiecte în articol: mondial 2006