x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

27 Iun 2006   •   00:00

COREEA DE SUD - Verbeek, in locul lui Advocaat

Tehnicianul olandez Pim Verbeek a fost numit ieri in functia de selectioner al Coreii de Sud, el inlocuindu-l astfel pe compatriotul sau Dick Advocaat (foto dreapta). Federatia sud-coreeana a precizat ca Verbeek, fost secund al lui Advocaat, a semnat un contract pentru doi ani cu optiune de prelungire. Noul tehnician, in varsta de 50 de ani, a fost si secundul lui Guus Hiddink la CM 2002, unde nationala Coreii de Sud a ocupat locul 4. In ceea ce-l priveste pe Advocaat, acesta se va ocupa de pregatirea unei echipe de club din Rusia.

IRAN - FIFA cere explicatii

FIFA va trimite o scrisoare Federatiei Iraniene de Fotbal, pentru a obtine explicatii referitoare la demiterea presedintelui forului fotbalistic, Mohammad Dadkan, dupa eliminarea Iranului de la Cupa Mondiala. Statutele instantei internationale prevad ca functionarea federatiilor sale membre trebuie sa fie independenta de politica. Totusi, cinci deputati i-au transmis presedintelui iranian Mahmoud Ahmadinejad o scrisoare prin care au solicitat demiterea "imediata" a antrenorului si a responsabililor din fotbalul iranian.

PROTEST - Site-ul oficial, blocat de sud-coreeni

FIFA a fost obligata sa blocheze accesul mesajelor electronice pe website-ul sau, in urma potopului de e-mail-uri ostile primite din Coreea de Sud. Asiaticii au protestat fata de arbitrajul din meciul pierdut cu Elvetia, 0-2, in urma caruia au fost eliminati de la CM. Potrivit presei sud-coreene, 4,2 milioane de persoane au bombardat site-ul FIFA, in speranta ca forul international ar cere rejucarea meciului daca primeste 5 milioane de plangeri. Se pare ca sud-coreenii au uitat ca in urma cu patru ani au ajuns pe locul 4 la Cupa Mondiala, impinsi de la spate de arbitri.

ARBITRAJ - Graham Poll, trimis acasa

Englezul Graham Poll nu va mai arbitra nici un meci la actuala editie a Cupei Mondiale, dupa eroarea comisa in partida Croatia - Australia, scor 2-2, cand a uitat sa elimine un jucator. Poll i-a acordat fundasului croat Josip Simunici primul cartonas galben in minutul 62 si pe al doilea in minutul 90. Englezul ar fi trebuit atunci sa il elimine, dar a uitat sa o faca. Trei minute mai tarziu, Poll i-a aratat lui Simunici al treilea cartonas galben si abia apoi pe cel rosu.
×
Subiecte în articol: mondial 2006