x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

13 Iun 2006   •   00:00

Suedia - Scandal in vestiar


Presa suedeza de ieri scrie ca in vestiarul nationalei Suediei a izbucnit o altercatie intre capitanul Olof Mellberg (cu fata) si Fredrik Ljungberg (cu spatele), dupa remiza cu Trinidad-Tobago, scor 0-0. Disputa ar fi izbucnit dupa ce jucatorul lui Arsenal Fredrik Ljungberg si-a exprimat nemultumirea in legatura cu prestatia echipei, criticand jocul cu mingi lungi de la fundasi spre atacanti, in special pasele lui Mellberg. Cei doi au mai avut un conflict in 2002, la Cupa Mondiala din Japonia si Coreea de Sud, ei fiind aproape de a se lua la bataie la un antrenament.

Anglia - Shakespeare il ajuta pe Beckham


Un suporter englez crede ca versurile lui William Shakespeare ii pot motiva pe jucatorii nationalei Angliei sa castige Cupa Mondiala. Potrivit cotidianului The Sun, londonezul Tony Lynch a imprumutat doua faimoase monologuri din piesa Henric al V-lea si le-a folosit pentru a crea melodii house motivante. Lynch considera ca David Beckham ar trebui sa asculte CD-ul pentru a-si incuraja coechipierii la Cupa Mondiala. Versurile sunt recitate de actorul Stephen Moyer, care a jucat alaturi de Al Pacino in filmul 88 Minutes.

Germania - Ballack poarta culorile Italiei


Capitanul Mannschaftului, Michael Ballack, a fost fotografiat purtand un tricou cu steagul Italiei, fapt care a starnit stupoare in Germania. "Intreaga tara poarta negru, rosu si galben, cu exceptia lui Ballack. Ce vrea sa insemne asta?", se intreaba cotidianul Bild. Tricoul alb are inscriptia "Italia Gold" si steagul acestei tari, in culorile verde, alb si rosu, si este o creatie Dolce& Gabbana, germanul fiind fan al celor doi designeri italieni. Ballack a precizat ca are tricoul de multi ani si a ales sa-l poarte tocmai acum pentru ca ii aminteste de ultimul titlu mondial cucerit de Germania, la Coppa del Mondo din 1990.

Stadioane - Arena acoperita la Frankfurt


Acoperisul retractabil al stadionului din Frankfurt va fi inchis la meciurile programate dupa-amiaza in cadrul Cupei Mondiale, pentru imbunatatirea conditiilor transmisiilor televizate. Urmatorul meci de la Frankfurt va avea loc astazi, intre Coreea de Sud si Togo, in grupa G. FIFA anuntase duminica, la Berlin, ca studiaza posibilitatea de a inchide acoperisurile stadioanelor din Frankfurt si Gelsenkirchen, singurele arene cu acoperis retractabil dintre cele 12 de la CM. Deocamdata, pentru Arena AufSchalke dosarul inca se studiaza.

Huligani - Englezi interzisi la Köln


Opt suporteri englezi au primit interdictie de a asista la manifestarile publice organizate de FIFA la Köln. Sositi cu trenul de la Frankfurt, englezii au inceput sa se bata in gara, din cauza unei fotografii. Fortele de ordine au intervenit rapid si i-au retinut pe englezi. Din considerente de securitate, cei opt fani englezi nu vor avea acces pe stadionul din Köln, unde Anglia va intalni Suedia la 20 iunie.

Reprofilare - Craioveanu, comentator


Retras din activitate de curand, Gheorghe Craioveanu a fost solicitat de un post de televiziune spaniol sa faca aprecieri pe marginea meciului SUA - Cehia, din grupa E. Craioveanu s-a aflat aseara in studioul postului La Sexta alaturi de antrenorul Ernesto Valverde si de fostul portar al Barcelonei Julen Lopetegui.

Togo - Pfister revine ca selectioner

Antrenorul german Otto Pfister a declarat ieri, la doar trei zile dupa ce a renuntat la postul de selectioner al statului Togo, ca revine la conducerea tehnica a echipei africane. "Jucatorii au insistat ca sa revin. Ma voi afla pe banca tehnica marti, la meciul cu Coreea de Sud", a declarat tehnicianul in varsta de 68 de ani. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al delegatiei togoleze la CM, Messan Attalou: "El se va afla pe banca tehnica la meciul cu Coreea de Sud si este antrenorul nostru pe toata durata Cupei Mondiale".

×
Subiecte în articol: mondial 2006