x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Lippi revine la Cupa Mondială să-şi apere titlul luat în 2006

Lippi revine la Cupa Mondială să-şi apere titlul luat în 2006

04 Iun 2010   •   00:00
Lippi revine la Cupa Mondială să-şi apere titlul luat în 2006
Sursa foto: /Reuters

Marcello Lippi şi Raymond Domenech, selecţionerii de la finala Italia-Franţa din 2006, sunt singurii care revin la Cupa Mondială în fruntea echipelor lor.

Dacă francezul nu a părăsit postul de atunci, italianul nu a revenit decât după Euro 2008, între timp selecţionerul "squadrei azzura" fiind Roberto Donadoni. Joachim Löw, selecţionerul german, era adjunctul lui Jurgen Klinsmann în 2006, suedezul Lars Lägerback (acum la Nigeria) conducea pe atunci Suedia, compatriotul său Sven Goran Eriksson era antrenorul Angliei, iar Carlos Alberto Parreira, selecţionerul Africii de Sud, conducea Brazilia.

Parreira, selecţionerul ţării gazdă, se află la cea de-a patra Cupă Mondială din carieră, după ce a condus Emiratele Arabe Unite în 1990, a devenit patru ani mai târziu campion mondial cu Brazilia în 1994 şi a fost sfertfinalist în 2006 cu aceeaşi Selecao.

Suedezii Sven Goran Eriksson (Cote d'Ivoire) şi Lars Lägerback (Nigeria) participă pentru a treia oară la un Mondial, după ce au condus Anglia, respectiv Suedia la precedentele două ediţii. Raymond Domenech (Franţa) şi Marcello Lippi (Italia) dispută a doua lor Cupă Mondială consecutivă, iar Oscar Tabarez, care a condus Uruguay în 1990, revine la naţionala Celeste.

La fel, argentinianul Marcelo Biesla, selecţionerul naţionalei din Chile, care conducea Argentina în 2002, mexicanul Javier Aguirre, revenit la mexicani pe care i-a condus şi la CM 2002, şi japonezul Takeshi Okada, revenit la conducerea reprezentativei nipone după Mondialul din 1998.


×