x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international "Mergem să dăm gol şi să câştigăm"

"Mergem să dăm gol şi să câştigăm"

de Marius Mihalcea    |    04 Aug 2010   •   00:00
"Mergem să dăm gol şi să câştigăm"
Sursa foto: Gabriela Arsenie/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Atmosfera ostilă în care va juca diseară Dinamo revanşa cu Hajduk (ora 21:30, în direct la Digi Sport) nu-l sperie pe Ioan Andone. "Nu am emoţii, pentru că am trecut prin prea multe la viaţa mea. Sper ca nici băieţii să nu aibă emoţii şi să treacă peste presiunea care va fi", a declarat tehnicianul "câinilor" ieri, la plecarea spre Croaţia.

"Fălcosul" nu este însă la fel de liniştit atunci când vine vorba despre apărarea sa, care a dat deja destule semne de slăbiciune, atât în meciul de la Bucureşti cu Hajduk, cât şi în partida de campionat cu Sportul. "Va fi o partidă destul de complicată. Aici am reuşit să-i surprindem, am reuşit să înscriem trei goluri, dar acolo va fi cu totul alt meci. Orice partidă are istoria ei. Noi am luat o primă opţiune de calificare, însă ca să o şi obţinem ne trebuie multă disciplină tactică în organizarea apărării. Aici avem probleme, s-a văzut asta şi în campionat, iar la meciul ăsta trebuie să avem o atenţie sporită", a precizat Andone, care ştie şi care ar putea fi cheia partidei din această seară: "Croaţii trebuie să înscrie repede ca să-şi facă meciul uşor, dar dacă înscriem noi primii ne va fi mult mai simplu să rezolvăm calificarea. Nu mergem să facem 0-0, fiindcă nici nu am încredere că putem să scoatem acest rezultat. Mergem să dăm gol şi, dacă reuşim, ne gândim şi la victorie".

Referitor la Pulhac, pentru care meciul de la Split ar putea fi ultimul în tricoul lui Dinamo, fundaşul dreapta urmând să fie transferat la Hercules Alicante, Andone a spus: "E adevărat că Dinamo şi Hercules s-au înţeles, dar până nu semnează Pulhac contractul nu e nimic sigur. Pulhac a mai plecat de câteva ori. O să vedem după meci dacă va pleca. Mai întâi să-şi negocieze contractul! Dacă îi dau spaniolii 5.000 de euro pe lună şi la Dinamo are dublu?". Dacă se va califica în play-off-ul Europa League, Dinamo va fi cap de serie la tragerea la sorţi de mâine.


Mobilizare generală la Split
Cum partida de diseară este considerată una cu grad maxim de risc, patru jandarmi români vor monitoriza şi ei activitatea suporterilor dinamovişti la Split, urmând să ofere sprijin operaţional forţelor de ordine croate. Returul dintre Hajduk şi Dinamo se va disputa cu casa înschisă, pe lângă cei 35.000 de fani croaţi anunţându-şi prezenţa şi 250 de suporteri dinamovişti. Altfel, preşedintele lui Hajduk, Josko Svagusa, le-a cerut suporterilor croaţi să-şi tempereze elanul şi să dea dovadă de răbdare: "Avem forţa şi dorinţa de a trece de Dinamo şi nu există nici un motiv să fie nervozitate în rândul suporterilor înaintea unui astfel de meci. E nevoie de unitate în toate liniile pentru a o elimina pe Dinamo şi a deschide din nou porţile Europei". "Un meci durează 90 de minute şi trebuie să atacăm din primul minut. Am urmărit meciul lor cu Sportul, Dinamo are o echipă extrem de tehnică, dar cu slăbiciuni în apărare. Suntem pregătiţi", a spus, la rândul său, antrenorul croaţilor, Stanko Poklepovici.

×
Subiecte în articol: europa league