x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Tranferarea lui Messi îi aduce lui Asensi de la Inter Miami distincția de Executiv al Anului în MLS

Tranferarea lui Messi îi aduce lui Asensi de la Inter Miami distincția de Executiv al Anului în MLS

de Redacția Jurnalul    |    11 Dec 2023   •   23:15
Tranferarea lui Messi îi aduce lui Asensi de la Inter Miami distincția de Executiv al Anului în MLS
Sursa foto: facebook

Xavier Asensi, directorul general al Inter Miami, care a jucat un rol cheie în obținerea semnăturii lui Lionel Messi pentru echipa din sudul Floridei, a primit luni din partea Major League Soccer (MLS) premiul „Doug Hamilton” decernat celui mai bun manager executiv al anului.

Asensi s-a alăturat echipei din Miami în 2021, după 10 ani ca director executiv la clubul spaniol Barcelona, iar la semnarea contractului cu Messi a spus că este un "moment istoric" pentru fotbalul din Statele Unite, atât pe plan sportiv, cât și în ceea ce privește oportunitățile de afaceri.

"Asensi a jucat un rol semnificativ în aducerea superstarului global Lionel Messi la Inter Miami CF și a gestionat în mod eficient toate domeniile operațiunilor de afaceri ale clubului, în timp ce acesta a obținut o creștere semnificativă a veniturilor și a angajamentului în cadrul conținutului său digital", a declarat MLS într-un comunicat de presă.

Messi, campion la Cupa Mondială și câștigător de opt ori a Ballon d'Or pentru cel mai bun jucător din lume, a sosit la Miami în luna iulie, iar impactul său s-a simțit atât pe teren, cât și în afara lui.

Atacantul argentinian a marcat golul victoriei în prelungiri la debutul său la Miami și a avut 11 goluri în 14 apariții în toate competițiile pentru echipa din MLS, conducându-și clubul la câștigarea primului său trofeu din istorie, Cupa Ligii.

Sosirea lui Messi a fost creditată, de asemenea, cu o creștere a prețului biletelor, a mărfurilor și a abonamentelor la abonamentul MLS Season Pass de la Apple TV, care transmite în direct meciurile. Miami a mai spus că abonamentele pentru campania din 2024 sunt deja epuizate.

Premiul Executivul Anului este numit în onoarea fostului președinte și manager general al Los Angeles Galaxy, Doug Hamilton, care a murit în 2010. Hamilton a câștigat premiul Executivul Anului de trei ori consecutiv, în perioada 2003-2005.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: messi asensi mls premiu