x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Messi pe bancă în amicalul lui Inter Miami cu selecționata Hong Kong. Spectatorii cer „rambursare”

Messi pe bancă în amicalul lui Inter Miami cu selecționata Hong Kong. Spectatorii cer „rambursare”

de Redacția Jurnalul    |    04 Feb 2024   •   17:22
Messi pe bancă în amicalul lui Inter Miami cu selecționata Hong Kong. Spectatorii cer „rambursare”
Sursa foto: Hepta

Cele trei zile în care Lionel Messi a fost adulat în Hong Kong s-au încheiat cu o dezamăgire pentru fanii săi, deoarece argentinianul nu a intrat pe teren în victoria cu 4-1 a lui Inter Miami în fața selecționatei alcătuite din jucători din Liga locală, un amical disputat duminică cu casa închisă.

Spectatorii au scandat "rambursare", iar guvernul din Hong Kong a declarat că organizatorii meciului, Tatler Asia, s-ar putea confrunta cu o reducere a finanțării după ce Messi a rămas pe bancă în timpul meciului.

Comitetul pentru evenimente sportive majore (MSEC) a acordat 1,92 milioane de dolari pentru acest eveniment, împreună cu o subvenție pentru locul de desfășurare, a precizat guvernul într-o declarație.

"În ceea ce privește faptul că Messi nu va juca meciul de astăzi, guvernul, precum și toți fanii fotbalului, sunt extrem de dezamăgiți de aranjamentul organizatorului. Organizatorul le datorează tuturor fanilor fotbalului o explicație", au precizat aceștia.

"MSEC va lua măsuri de urmărire cu organizatorul în conformitate cu termenii și condițiile, care includ reducerea sumei de finanțare ca urmare a faptului că Messi nu a jucat meciul."

Aproximativ 40.000 de fani s-au adunat la stadionul Hong Kong pentru antrenamentul de sâmbătă, scandând "Messi! Messi! Messi!" și ținând în mâini tricouri ale argentinianului, cu numărul 10, în timp ce el și coproprietarul clubului, David Beckham, interacționau cu copiii din zonă.

"Am început să mă uit la fotbal datorită lui Messi. A fost idolul meu din prima zi", a declarat Aasir Mubarak, în vârstă de 16 ani, citat de Reuters. "Este prima mea zi în care îl privesc pe Messi în persoană, așa că va fi o zi foarte specială și îmi voi aminti asta toată viața".

Câștigătorul Cupei Mondiale a fost asaltat de fanii îmbrăcați în culorile alb-albastru al Argentinei sau în roz, ale echipei din Miami, încă de la aterizarea de vineri. Sute de persoane au așteptat în fața hotelului echipei pentru a încerca să-l vadă pe jucătorul de 36 de ani.

"Mă simt deosebit de emoționat astăzi pentru că sunt un mare fan al lui Messi din 2014, când am început să mă uit la fotbal, dar nu am avut niciodată șansa de a mă apropia de el", a declarat Gary Sheng, un student de 19 ani.

"Astăzi, cuvintele nu-mi pot descrie sentimentele. Când regele fotbalului se află la doar câțiva metri de tine, această emoție este dincolo de cuvinte. Mă simt incredibil de fericit".

Locuitorii din Hong Kong s-au înghesuit să cumpere bilete pentru meci, care costă între 20 și 100 dolari, atunci când acestea au fost puse în vânzare în decembrie, fiind achiziționate în mai puțin de o oră, pe fondul entuziasmului provocat de faptul că Messi va juca primul său meci în teritoriu din 2014.

Messi se poate aștepta la scene similare la Tokyo, miercuri, când Miami își va continua turneul de pre-sezon cu un amical împotriva campioanei J-League, Vissel Kobe.

Aceștia își vor începe campania din Major League Soccer împotriva lui Real Salt Lake pe 21 februarie.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: messi Hong Kong miami