x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Turneul mondial al lui Messi cu Inter Miami a fost dezastruos. Nu se știe dacă va juca în Japonia

Turneul mondial al lui Messi cu Inter Miami a fost dezastruos. Nu se știe dacă va juca în Japonia

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2024   •   21:45
Turneul mondial al lui Messi cu Inter Miami a fost dezastruos. Nu se știe dacă va juca în Japonia
Sursa foto: Hepta

Turneul mondial al lui Lionel Messi cu Inter Miami a fost dezastruos și un coșmar de PR, scrie AP. Deși meciurile au ca scop promovarea și marketingul, turneul a avut parte de PR prost și rezultatele nu au fost mai bune decât ale unor partide obișnuite.

Meciurile au ca scop promovarea și marketingul, sperând să construiască un nou brand prin folosirea unor vedete precum Messi și uruguayanul Luis Suarez. În schimb, turneul a avut parte în mare parte de PR prost și de rezultate care nu au fost mult mai bune în meciurile care s-au întins din El Salvador, prin Dallas, în Arabia Saudită și apoi la Hong Kong duminică.

Următoarea oprire este pe Stadionul Național din Tokyo, miercuri, împotriva lui Vissel Kobe, și un meci de încheiere pe 16 februarie în Florida, împotriva lui Newell's Old Boys - clubul din copilărie al lui Messi din Argentina și clubul care ar putea fi ultima sa destinație înainte de a se retrage.

În cinci meciuri, Inter Miami a fost depășită cu 12-7 și a obținut o singură victorie. Și asta a fost duminică în Hong Kong, unde o victorie cu 4-1 împotriva echipei locale a fost umbrită de fanii furioși care au afișat pancarte cerând o rambursare și huiduieli deoarece nici Messi și nici Suarez nu au jucat - ambii fiind accidentați și se resimțeau din cauza vârstei.

Messi are 36 de ani, iar Suarez are 37 de ani, iar ambii sunt din ce în ce mai supuși unor accidentări urâte.

„Agitația de marketing în promovarea evenimentului către fanii globali creează așteptări mari, împreună cu subvenționarea evenimentului de către guvern”, a declarat John Grady, profesor de drept sportiv la Universitatea din Carolina de Sud, pentru The Associated Press. „Acest lucru crește, de asemenea, așteptările ca jucătorii de marcă să apară așa cum au fost anunțați”.

Chiar dacă fanii știu că meciurile sunt pentru antrenament și nu au nicio importanță în clasament, ei aleg totuși să plătească prețuri mari și să participe.

„Pe măsură ce tot mai multe echipe de fotbal recrutează talente de elită cu un mare număr de urmăritori, inclusiv pe rețelele de socializare, se creează o situație în care neprezentarea provoacă indignarea fanilor și duce la dureri de cap în materie de relații publice”, a adăugat Grady.

Antrenorul echipei Inter Miami, Gerardo Martino, și-a cerut scuze pentru absența lui Messi după meciul de duminică din Hong Kong. Fanii care au asistat la antrenamentul de sâmbătă l-au văzut cel puțin pe căpitanul argentinian la un șut, pe teren fiind prezent și David Beckham, coproprietar al lui Miami.

„Înțelegem dezamăgirea fanilor pentru absența lui Leo (Messi) și a lui Luis Suarez”, a declarat Martino. „Înțelegem că mulți fani sunt foarte dezamăgiți și le cerem iertare. Ne-am fi dorit să-i trimitem pe Leo și Luis pe teren măcar pentru o perioadă, dar riscul era prea mare”.

Messi a intrat pe teren în ultimele șapte minute în înfrângerea cu 6-0 de la Al-Nassr - unul dintre cele două meciuri de la Riyadh, Arabia Saudită - în timp ce Inter Miami se pregătește pentru debutul sezonului în MLS pe 22 februarie.

Nimeni nu știe dacă Messi va juca miercuri în Japonia și, dacă da, cât de mult. Martino va fi cu siguranță sub presiune pentru a-l folosi puțin, dar Messi va avea cu siguranță ultimul cuvânt.

Inter Miami se va antrena marți la periferia orașului Tokyo, în condițiile în care se anunță zăpadă. Miercuri se anunță un cer însorit, dar temperaturi la ora jocului în jurul valorii de îngheț.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: messi turneu inter miami