x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Minunea nordică face furori: Erling Haaland doboară un nou record în Premier League

Minunea nordică face furori: Erling Haaland doboară un nou record în Premier League

de Redacția Jurnalul    |    29 Dec 2022   •   11:15
Minunea nordică face furori: Erling Haaland doboară un nou record în Premier League

Erling Haaland a devenit cel mai rapid jucător care a ajuns la 20 de goluri în Premier League, după ce a marcat miercuri seara două goluri în victoria lui Man City cu 3-1 pe terenul lui Leeds.

Norvegianul a fost într-o dispoziție excelentă pe Elland Road, marcând doar două din cele cinci ocazii pe care le-a avut.

Cu toate acestea, reușitele sale au fost suficiente pentru a atinge pragul de 20 de goluri în ceea ce a fost doar a 14-a apariție în Premier League.

Înaintea lui Haaland, recordul anterior i-a aparținut lui Kevin Phillips, care a avut nevoie de doar 21 de meciuri în sezonul 1999/2000 pentru a atinge pragul de 20 de goluri, pentru Sunderland.

În comparație, căpitanul naționalei Angliei, Harry Kane, a avut nevoie de 40 de meciuri pentru a înscrie al 20-lea său gol în Premier League.


Top Cele mai puține meciuri necesare pentru a înscrie 20 de goluri în Premier League (conform Opta).

Erling Haaland - 14
Kevin Phillips - 21
Andrew Cole - 23
Ruud van Nistelrooy - 26
Diego Costa - 26
Tony Yeboah -26
Fernando Torres -27
Alan Shearer - 29
Sergio Aguero - 30


După meci, Pep Guardiola, antrenorul lui Man City, l-a lăudat pe Haaland, deși a recunoscut că ar fi trebuit să marcheze mai mult pe Elland Road.

"Suntem încântați de cât de umil este el", a declarat Guardiola pentru Amazon Prime după meci. "A marcat o mulțime de goluri, dar ar fi putut marca mai multe. Ne-a ajutat foarte mult.

"Este un tip excepțional cu etica sa de muncă și profesionalismul său. Este o mare amenințare pentru adversarii noștri".

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: erling haaland record