x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nelson Mandela a renunţat la participarea la ceremonia de deschidere a CM

Nelson Mandela a renunţat la participarea la ceremonia de deschidere a CM

11 Iun 2010   •   00:00
Nelson Mandela a renunţat la participarea la ceremonia de deschidere a CM
Sursa foto: /Reuters

Primul preşedinte de culoare al Africii de Sud, Nelson Mandela, a renunţat la participarea la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale după moartea strănepoatei sale Zenani, într-un accident rutier, a anunţat Fundaţia Mandela, citată de AFP.

"Nelson Mandela a aflat în această dimineaţă de moartea tragică în accident a strănepoatei sale, Zenani Mandela, în vârstă de 13 ani. În aceste circumstanţe, ar fi nepotrivit să asiste la ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale", se arată într-un comunicat al fundaţiei.

Mandela prevăzuse să fie prezent pe arena Soccer City aproximativ 15 minute la ceremonia de deschidere. Nelson Mandela, care împlineşte 92 de ani la 18 iulie, a avut ultima apariţie publică la 11 februarie, în timpul vizitei la Parlamentul sud-african, care a marcat 20 de ani de la eliberarea sa.

Zenani, vârstă de 13 ani, a decedat într-un accident rutier, în noaptea de joi spre vineri, după ce a asistat la concertul din deschiderea turneului final al Cupei Mondiale de fotbal. Accidentul nu s-a soldat cu alte victime. Zenani Mandela împlinise 13 ani la 9 iunie şi se număra printre cei nouă strănepoţi ai fostului preşedinte sud-african.

Şoferul considerat responsabil pentru accidentul rutier a fost arestat şi va fi inculpat pentru omucidere.

×