x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Neşu va fi mutat mâine de la spital la o clinică de recuperare.

Neşu va fi mutat mâine de la spital la o clinică de recuperare.

07 Iun 2011   •   10:20
Neşu va fi mutat mâine de la spital la o clinică de recuperare.

Starea fotbalistului roman Mihai Nesu, care si-a fracturat o vertebra cervicala dupa ce un coleg a cazut peste el la un antrenament al echipei FC Utrecht, continua sa se imbunatateasca. Doctorii sunt incantati de evolutia lui Nesu din ultimele zile si au demarat procedurile de mutare a acestuia la o clinica specializata, unde se va intensifica programul de recuperare.

In primele 25 de zile dupa accidentare, starea lui Nesu a resimtit mici progrese, in sensul ca jucatorul a inceput sa respire fara asistenta si a fost mutat de la terapie intensiva intr-o rezerva normala a spitalului UMC din Utrecht. Spre sfirsitul saptamanii trecute, insa, Nesu a inceput treptat sa-si recapete simturile pe partea dreapta a trunchiului, reusind sa miste mana si piciorul. Initial, doctorii intentionau sa il transfere pe Nesu la clinica "De Hoogstraad" din Utrecht, dar acum se gandesc la o strategie de refacere mai agresiva, fiind mai probabila mutarea sa la o clinica din Amsterdam.

"In ultima vreme starea lui Mihai a avut o evolutie pozitiva, de la zi la zi a facut progrese. Este important ca terapia sa fie intensificata. Faptul ca si-a recapatat simturile pe partea dreapta exclude paralizia totala, cea mai pesimista varianta in acest caz. Acum, trebuie sa vedem cat de departe poate merge recuperarea", a declarat unul dintre doctorii lui FC Utrecht, Frank van Hellemondt.

×