x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Obligaţi să învingă

Obligaţi să învingă

de Marius Mihalcea    |    06 Sep 2010   •   00:00
Obligaţi să învingă
Sursa foto: Karina Knapek/Jurnalul Naţional

Nici n-au început bine preliminariile CE 2012, că echipa naţională a României este deja pe punctul de a ieşi din cărţile calificării!

"Dacă nu recuperăm cu Belarus punctele pierdute cu Albania la Piatra Neamţ, mai departe ne va fi şi mai greu s-o facem. Trebuie neapărat să învingem la Minsk, altfel totul s-a cam terminat pentru noi!", au spus oficiali ai FRF, conştienţi de faptul că pe tricolori îi aşteaptă un program infernal, deplasării din Belarus urmându-i alte două şi mai dificile, în Franţa toamna aceasta şi în Bosnia în primăvara anului viitor.

Lucrurile par a fi la fel de clare şi pentru Răzvan Lucescu, selecţionerul, susţin surse din anturajul său, luând serios în calcul varianta de a demisiona în cazul în care na-ţionala nu câştigă la Minsk, dat fiind caracterul aproape decisiv al meciului. "Deocamdată pentru el nu există acum decât partida cu bieloruşii, dar dacă va ieşi prost e posibil să renunţe, fiindcă nu ţine de scaun."

Faţă de formula aliniată în meciul de tristă amintire cu Albania, Lucescu Jr va miza sigur la Minsk din primul minut pe Chivu, care şi-a ispăşit suspendarea. Mai departe, este posibil ca pe flancul drept al apărării Maftei să-i ia locul lui Contra, iar în avanposturi Bogdan Stancu să-i fie preferat lui Marica, foarte şters contra albanezilor. Delegaţia României a ajuns la Minsk sâmbătă seară, cu o cursă charter, la sosirea în capitala Bielorusiei tricolorii afişând o mină preocupată.


Stange se teme
Selecţionerul naţionalei Belarusului, Bernd Stange, consideră că meciul cu România va fi mai dificil decât cel cu Franţa, şi asta pentru că echipa sa nu va mai putea juca pe contraatac, precum la Paris, ci va trebui să atace, evoluând pe teren propriu. "E un start bun, dar am uitat deja meciul cu Franţa, mă gândesc la partida cu România. Dacă suntem învinşi de români, atunci victoria asupra Franţei îşi va pierde importanţa şi semnificaţia. Trebuie neapărat să câştigăm, foarte probabil va fi mai greu decât la Paris, fiindcă România vine după un egal neaşteptat acasă cu Albania. Dacă pe «Stade de France» am jucat pe contraatac, acum cu România noi va trebui să fim cei care atacăm", a declarat Stange la sosirea pe aeroportul din Minsk, unde delegaţia Belarusului a fost primită cu flori.

GRUPA D
ROMÂNIA - Albania 1-1
B. Stancu ('80) / Muzaka ('87)

Luxemburg - Bosnia 0-3
Ibricici ('6), Pjanici ('12),
Dzeko ('16)

Franţa - Belarus 0-1
Kislyak ('86)

Clasament
1. Bosnia 1 3-0 3p
2. Belarus 1 1-0 3p
3. Albania 1 1-1 1p
4. ROMÂNIA 1 1-1 1p
5. Franţa 1 0-1 0p
6. Luxemburg 1 0-3 0p

Etapa viitoare
(mâine, 7 septembrie):
Belarus - România (20:30, Digi Sport)
Albania - Luxemburg
Bosnia - Franţa

×
Subiecte în articol: echipa nationala