x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Portugalia - Coreea de Nord 7-0: Măcel în toată regula

Portugalia - Coreea de Nord 7-0: Măcel în toată regula

de Marius Mihalcea    |    21 Iun 2010   •   00:00
Portugalia - Coreea de Nord 7-0: Măcel în toată regula
Sursa foto: /Reuters

S-au ţinut neaşteptat de bine în meciul cu Brazilia, pe care l-au pierdut la limită, scor 1-2. Dar numai atât. Reprezentativa Coreei de Nord a fost readusă la statutul său iniţial, cel de cenuşăreasă a grupei şi a competiţiei. Norocul asiaticilor, dacă poate fi vorba despre aşa ceva când pierzi cu 7-0, a fost că Portugalia şi-a început cu adevărat recitalul abia în repriza secundă. Dacă lusitanii şi-ar fi dat drumul la joc ceva mai devreme, probabil că am fi avut parte de cel mai mare scor înregistrat vreodată la vreun turneul final de Cupă Mondială.

Dar măcel tot a fost. Primul care a înfipt cuţitul în trupul firav al nord-coreenilor a fost Meireles. Începutul sfârşitului pentru nişte jucători şi aşa foarte apăsaţi de condiţia lor, de regimul totalitar de care au parte la ei acasă. Golurile în poarta nevinovatului Ri Myong-Guk au curs apoi unul după altul. Pe parcursul a doar trei minute, Simao Sabrosa şi Hugo Almeida au dus scorul la 3-0.

Fără resentimente, portughezii şi-au continuat însă asaltul. Gol Tiago, apoi Liedson. S-a făcut 5-0, fără însă ca vedeta europenilor, Cristiano Ronaldo, să marcheze. Finalmente, în minutul 87 a apărut la finalizare şi atacantul Realului. Gol simplu, cu latul, de la trei metri de poartă, la capătul unei faze în care mingea a stat puţin pe ceafa fotbalistului, precum în spoturile publicitare. Lovitura finală a aplicat-o Tiago.

Pentru livetext daţi click aici

×
Subiecte în articol: cm2010