x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Nou record de goluri marcate înr-o etapă în Premier League

Nou record de goluri marcate înr-o etapă în Premier League

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2024   •   20:15
Nou record de goluri marcate înr-o etapă în Premier League
Sursa foto: Hepta

Echipele din Premier League au marcat împreună 45 de goluri în etapa a 23-a. Acesta este un nou record stabilit de când competiția re 20 de echipe. Opt goluri au fost marcate în meciul Newcastle -Luton (4-4) în timp ce cele mai puține au fost înregistrate la Bournemouth - Nottingham Forest (1-1).

Cele 45 de goluri marcate de cluburile din Premier League în acest weekend reprezintă un nou record pentru o etapă cu 10 meciuri. Precedentul record, de 44, a fost stabilit în etapa a doua a sezonului 2020/21 și egalat în etapa 34 a campaniei 2022/23.

În etapa 19 din sezonul 2021/22, echipele au marcat 45 de goluri, dar trei dintre aceste meciuri au fost amânate inițial din cauza focarelor de Covid-19 și s-au jucat la o dată ulterioară, deci nu sunt luate în calcul pentru acest record. De asemenea, s-au marcat 53 de goluri în etapa 42 din sezonul inaugural 1992/93, dar acest lucru s-a întâmplat când Premier League avea 22 de echipe în loc de 20.

Weekend-ul record a început la Goodison Park, unde Everton a smuls o remiză 2-2 cu Tottenham Hotspur în meciul de sâmbătă.

Au fost apoi 17 goluri în cele trei meciuri de la ora 17:00 - Newcastle United a remizat 4-4 pe teren propriu cu Luton Town, în timp ce Brighton & Hove Albion i-a învins pe rivalii de la Crystal Palace cu 4-1 și Burnley a revenit de la două goluri în urmă, pentru a remiza 2-2 cu Fulham. Aston Villa a învins-o pe Sheffield United cu 5-0 pe Bramall Lane, în ultimul meci al zilei.

Duminică s-a înregistrat cel mai mic scor, când Bournemouth și Nottingham Forest au remizat 1-1 pe Vitality Stadium. Apoi, Chelsea a fost învinsă acasă cu 4-2 de Wolves, Manchester United s-a impus cu 3-0 în fața lui West Ham United, iar Arsenal a obținut o victorie crucială cu 3-1 în fața liderului Liverpool.

Acțiunea s-a încheiat luni seară pe Gtech Community Stadium, unde Manchester City a revenit din urmă pentru a învinge Brentford cu 3-1, iar hat-trick-ul lui Phil Foden a dus numărul total de goluri ale etapei la 45 pentru etapa 23.

Premier League se întoarce pentru săptămâna de joc 24, cu Man City găzduind-o pe Everton sâmbătă la prânz. Duminică, Arsenal se deplasează la West Ham și Aston Villa găzduiește Man Utd, înainte ca Crystal Palace să primească luni seara pe Chelsea.

 

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: premier league record goluri