x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Primul antrenament al Noii Zeelande pe tărâm african, perturbat de fum

Primul antrenament al Noii Zeelande pe tărâm african, perturbat de fum

08 Iun 2010   •   00:00
Primul antrenament al Noii Zeelande pe tărâm african, perturbat de fum
Sursa foto: /AFP

Echipa Noii Zeelande a fost nevoită să-şi întrerupă primul antrenament din Africa de Sud, programat luni seară, din cauza fumului şi mirosului puternic de lemne şi cărbuni arşi care au învăluit stadionul Sinaba, fum provenit din împrejurimile oraşului Daveyton, informează publicaţia The Dominion Post.

Fumul şi mirosul au învăluit stadionul cu puţin timp înainte ca jucătorii neo-zeelandezi să ajungă la arenă, făcând aerul greu de respirat. De asemenea, vizibilitatea a scăzut mult, steagurile de la colţuruile terenului fiind greu de distins. În timp ce fotbaliştii aşteptau în autobuz, staful echipei a discutat aproape o jumătate de oră dacă să-i scoată sau nu pe jucători la antrenament.

La intervenţia medicului echipei Celeste Geertsema şi a căpitanului Ryan Nelsen, s-a decis ca fotbaliştii să facă doar câteva alergări uşoare şi mişcări de dezmorţire. Mijlocaşul Simon Elliot şi fundaşul Andy Boyens, care suferă de astm, au stat doar câteva minute şi au fost nevoiţi să-şi folosească inhalatoarele.

Selecţionerul Ricki Herbert anulase antrenamentul de luni dimineaţă pentru a oferi jucătorilor săi posiblitatea de a se recupera după lungul drum făcut din Austria, unde au fost în cantonament, dar nimeni nu se aşteptase ca miile de coşuri din apropierea stadionului să împedice şedinţa de pregătire programată seara. În schimb, localnicii s-au arătat miraţi de tot tam-tamul făcut de neo-zeelandezi, neînţelegând de ce a fost oprit antrenamentul echipei numai din atâta lucru.

"All Whites" au programate toate antrenamentele pe Sinaba Stadium, o arenă de 15.000 de locuri, iar Herbert nu are de gând să schimbe locul. Totuşi, este puţin probabil ca selecţionerul să mai organizeze vreo şedinţă tehnică seara.

×