x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international "Războiul este lung"

"Războiul este lung"

de Marius Mihalcea    |    17 Sep 2010   •   00:00
"Războiul este lung"
Sursa foto: /Reuters

CFR a debutat cu dreptul în actuala ediţie a Ligii Campionilor, dar clujenii nu-şi fac iluzii. "Dacă ar fi rămas 2-0 pentru noi, poate că aveam o opţiune serioasă pentru locul trei, dar aşa totul se joacă.

Am câştigat prima bătălie, dar războiul este foarte lung", a spus tehnicianul grupării din Gruia, Sorin Cârţu, completat de căpitanul ardelenilor, Ricardo Cadu: "Am început foarte bine, dar trebuie să recunoaştem că noi nu avem şanse decât la locul trei, e greu să terminăm pe una dintre primele două poziţii ale grupei.

Nu ştiu dacă e bine sau nu pentru noi că AS Roma a pierdut la München, pentru că Roma şi Bayern sunt favorite la calificarea în «optimile» Ligii". "Ne dorim să ajungem în primăvara europeană, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, nu ca acum doi ani", a declarat Gabi Mureşan. Reportajul defăimător despre municipiul Cluj apărut în cotidianul elveţian Blick în ziua meciului, dar şi unele declaraţii date de jucătorii lui Basel la finalul partidei n-au rămas fără replică. "În presa elveţiană a apărut un articol urât la adresa minicipiului Cluj, că este un cătun, o suburbie a Mexico City, de aceea consider că a fost şi o victorie a Clujului asupra oraşului Basel", a afirmat finanţatorul CFR-ului, Arpad Paskany. "Dacă elveţienii au spus că a fost o surpriză pentru ei faptul că ne-am apărat, poate le facem o surpriză de genul ăsta şi în retur îşi îi batem şi acolo", a replicat Cârţu.

De partea cealaltă, tehnicianul lui Basel, Thorsten Fink, a spus: "Am pierdut nemeritat, fiindcă am avut posibilitatea să mai marcăm. Am început foarte prost jocul, dar apoi ne-am revenit şi am făcut 60 de minute foarte bune. La acest nivel trebuia să avem mai multă luciditate, dar ne vom lua revanşa în faţa CFR-ului în meciul retur".


Elveţienii au venit superiori şi au plecat la fel
Elveţienii au pierdut la Cluj, dar nu şi-au schimbat părerea pe care o aveau despre CFR înaintea meciului. "Este o înfrângere dezamăgitoare. Acum presiunea e şi mai mare, deoarece am pierdut, cu tot respectul, în faţa celei mai slabe echipe din grupă. E dureros", a spus mijlocaşul Benjamin Huggel. "Când joci cu Bayern sau cu Barcelona şi adversarii sunt mai buni decât tine, asta este, nu e ceva tragic, dar când pierzi cum pierzi la Cluj, e dureros. Am fost mai buni, dar ce folos?", a comentat mijlocaşul Valentin Stocker.


Miercuri
GRUPA E
Bayern - AS Roma 2-0
Muller ('79), Klose (‘83)
CFR Cluj - FC Basel 2-1
Rada ('9), L. Traore ('12) / Stocker ('45+2)
GRUPA F
Marseille - Spartak Moscova 0-1
Azpilicueta ('81 - aut.)
MSK Zilina - Chelsea 1-4
Oravec ('55) / Essien ('13),
Anelka ('24, '28),
Sturridge (‘48)
GRUPA G
Real Madrid - Ajax 2-0
Anita ('31 - aut.), Higuain ('73)
AC Milan - AJ Auxerre 2-0
Ibrahimovici ('66, '69)
GRUPA H
Arsenal - Sporting Braga 6-0
Fabregas ('9 - pen., '53),
Arşavin ('30), Chamakh ('34),
Vela ('69, '84)
Şahtior - Partizan Belgrad 1-0
Srna ('71)

Clasament - Grupa E
1. Bayern 1 2-0 3p
2. CFR CLUJ 1 2-1 3p
3. FC Basel 1 1-2 0p
4. AS Roma 1 0-2 0p

Et. viitoare (marţi, 28 septembrie):
FC Basel - Bayern München
AS Roma - CFR Cluj

×
Subiecte în articol: Liga campionilor