x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Real Madrid câștigă Liga Campionilor pentru a 15-a oară, după ce a învins Borussia Dortmund

Real Madrid câștigă Liga Campionilor pentru a 15-a oară, după ce a învins Borussia Dortmund

de Redacția Jurnalul    |    02 Iun 2024   •   00:03
Real Madrid câștigă Liga Campionilor pentru a 15-a oară, după ce a învins Borussia Dortmund
Sursa foto: Hepta

După o primă repriză dominată de Borussia Dortmund, Real Madrid a venit de la vestiare total schimbată și a câștigat categoric, cu 2-0, finala Ligii Campionilor, jucată sâmbătă pe Wembley. Carvajal și Vinicius au marcat golurile madrilenilor. Pentru Real, este al 15 trofeu Champions League.

Câțiva fani madrileni au întrerupt partida pătrunzând pe teren în debutul jocului. Borussia Dortmund a dominat prima repriză a finalei.

Primul șut pe poartă i-a aparținut lui Valverde, însă a trecut mult peste poarta germanilor care au replicat peste două minute cu un șut pe lângă al lui Brandt.

După 20 de minute de joc, Adeyemi a bifat prima mare ocazie a germanilor, după ce nu a reușit să-l învingă din poziție unu la unu pe portarul belgian Curtois.

Fullkrug i-a dus de la extaz la agonie pe suporterii din „zidul galben” din spatele porții madrilene, după ce a scăpat singur cu Curtois, iar șutul său de la 8 metri a nimerit bara (minutul 23).

Adeyemi a avut din nou o ocazie de a-l învinge pe inamicul Curtois, dar belgianul a fost din nou la post, la fel ca și la următorul șut, expediat de la peste 20 de metri de Sabitzer.

Cele patru minute de prelungire nu au mai adus emoții în tribune, rezultatul la pauză fiind 0-0.

Elevi lui Ancelotti au venit de la vestiare cu o atitudine radical diferită, prima ocazie aparținându-le, -prin Toni Kroos, aflat la ultimul său meci pentru Real Madrid.

Tot Kroos a stat la originea următoarei faze, centrarea lui din corner fiind reluată puțin peste poartă de Carvajal, același fundaș central care după câteva minute putea marca cu un șut din careu, atenuat de defensiva germană și reținut de Kobel.

Galben-negrii ripostează prima dată după pauză cu o lovitură de cap pe direcția lui Curtois, trimisă de Fullkrug.

După două ratări, Kroos și Carvajal repetă faza de la cornerul din debutul reprizei, de data aceasta cu succes, deschizând scorul (1-0, min 74).

Căzuți moral, germanii au pierdut concentrarea și în minutul 83 au făcut cadou o minge în defensivă, de care a profitat Vinicius Junior, care a dus scorul la 2-0 și a pecetluit victoria madrilenilor.

(sursa: Mediafax)

×