x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Şapte jucători ai lui Valladolid au participat la meciuri trucate

Şapte jucători ai lui Valladolid au participat la meciuri trucate

04 Iun 2019   •   13:34
Şapte jucători ai lui Valladolid au participat la meciuri trucate

Şapte jucători de la clubul spaniol de fotbal Valladolid ar fi fost "cumpăraţi" de reţeaua de trucare de meciuri recent anihilată, cu ocazia meciului care a adus Valenciei calificarea pentru Liga Campionilor în sezonul viitor, a anunţat, marţi, cotidianul El Mundo, citat de AFP.
Cotidianul spaniol, care dezvăluie în mod regulat afaceri judiciare în fotbal, asigură că a avut acces la o transcriere a unor interceptări telefonice ale principalilor implicaţi în scandalul care a zguduit La Liga la finele lunii mai.
Unul din aceştia, Carlos Aranda, fost jucător al echipei Real Madrid, ar fi afirmat după meciul Valladolid - Valencia, contând pentru ultima etapă a sezonului 2018-2019, că "există şapte jucători (de la Valladolid) cumpăraţi".
Valencia a câştigat meciul cu 2-0, calificându-se astfel pentru Liga Campionilor în detrimentul lui Getafe, în timp ce Valladolid, club deţinut din acest sezon de brazilianul Ronaldo, avea deja asigurată menţinerea în prima divizie.
"Valencia câştigă prima repriză şi a doua, de acord? Nimeni nu trebuie să ştie, tu înţelegi ce înseamnă asta. Nimeni", a spus Aranda într-o altă conversaţie cu un prieten, înainte de meciul câştigat de Valencia cu câte un gol de repriză, de fiecare dată în urma unor greşeli ale celor de la Valladolid.
Conform unui document judiciar consultat de El Mundo, căpitanul lui Valladolid, Borja Fernandez, făcea parte dintre jucătorii cumpăraţi şi s-a folosit de "poziţia sa privilegiată pentru a face propuneri şi a influenţa ceilalţi jucători" ai clubului din Castilla.
Real Valladolid a anunţat, săptămâna trecută, că s-a deschis o procedură disciplinară împotriva sa.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: valladolid meciuri trucate