x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Doliu în lumea fotbalului: Sergio "Bobo" Gori s-a stins din viață în cursul nopții

Doliu în lumea fotbalului: Sergio "Bobo" Gori s-a stins din viață în cursul nopții

de Redacția Jurnalul    |    05 Apr 2023   •   23:30
Doliu în lumea fotbalului: Sergio "Bobo" Gori s-a stins din viață în cursul nopții

Fotbalul italian plânge un mare campion: Sergio "Bobo" Gori, fostul atacant al lui Inter, Cagliari și Juventus, a încetat din viață la vârsta de 77 de ani.

Cvadruplul campion al Italiei era spitalizat de două săptămâni la Sesto San Giovanni.

Protagonist în tandemul ofensiv Rossoblù alături de Gigi Riva și în echipa națională care a terminat pe locul doi la Cupa Mondială din 1970 din Mexic, Gori rămâne unul dintre cei șase jucători care au câștigat patru Scudetti cu trei cluburi diferite. În cazul său, de două ori cu Inter, o dată cu Cagliari și o dată cu Juventus.

Gori și-a petrecut cariera între Lombardia și Sardinia: originar din Milano, Bobo a crescut în rândurile echipei Inter. A sărbătorit cu echipa două „Scudetti”, în esență ca jucător de rezervă, iar apoi s-a remarcat la Cagliari începând cu 1969.

În Sardinia, Gori a format cu Gigi Riva o pereche de atacatori de temut, câștigând imediat Scudetto.

Gori a fost și cel mai bun marcator al echipei în sezonul 1974-1975, înainte de a se alătura echipei Juventus.

Îi completează palmarsul personal două Cupe Intercontinentale și o Cupă a Campionilor câștigate cu Inter și o Cupă Uefa ridicată cu Juventus. Introdus în Hall of Fame la Cagliari, Gori a mai jucat pentru Vicenza, Verona și Sant'Angelo, înainte de a deveni expert sportiv, conform Eurosport Italia.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sergio gori deces