x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Tottenham și Chelsea au jucat în prima zi a anului. Cele două echipe pierd teren în Premier League

Tottenham și Chelsea au jucat în prima zi a anului. Cele două echipe pierd teren în Premier League

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2023   •   23:20
Tottenham și Chelsea au jucat în prima zi a anului. Cele două echipe pierd teren în Premier League
Sursa foto: Hepta

Ultimele două meciuri ale rundei a 18-a din Premier League s-au disputat duminică, în prima zi a anului 2023, Aston Villa învingând pe Tottenham în deplasare și Chelsea remizând cu Nothingham. Campionul mondial Martinez a fost doar rezervă la Villa, iar Romero a jucat 90 de minute pentru Spurs.

Gafa lui Lloris zgâlțâie scaunul lui Conte

Tottenham a fost învinsă cu 2-0 acasă de Aston Villa, echipa lui Conte pierzând teren în cursa pentru primele patru locuri în clasament. Spurs pierde astfel a treia oară pe teren propriu în ultimele patru meciuri. După acest meci, Unai Emery rămâne neînvins în fața lui Tottenham în Premier League.

Tottenham s-a luptat să spargă apărarea rigidă a lui Aston Villa, Harry Kane și Ivan Perisic irosind cele mai bune ocazii ale „liliecilor”. O greșeală uriașă a vicecampionului mondial Hugo Lloris i-a permis lui Ollie Watkins să îl pună pe Emiliano Buendia în situația de deschide scorul pentru Villa, în minutul 50, înainte ca o pasă de efect de la John McGinn să fie finalizată de Douglas Luiz pentru 0-2 (min. 73) și toate cele trei puncte pentru echipa lui Unai Emery.

Pentru Spurs, aflată pe locul 5, cu 30 de puncte, urmează deplasarea la Crystal Palace, înainte de sarcina relativ simplă din FA Cup, împotriva lui Portsmouth, urmată de confruntarea crucială împotriva lui Arsenal.

Chelsea pierde teren. E la 18 puncte de liderul Arsenal

Chelsea a pierdut și mai mult teren în cursa pentru primele patru locuri, irosind două puncte în remiza 1-1 cu Nottingham Forest, în primul meci al „pensionarilor” în 2023. Remiza face ca echipa lui Cooper să rămână neînvinsă în ultimele cinci meciuri pe teren propriu.

Chelsea a preluat avantaj pe tabelă, după un gol norocos al lui Raheem Sterling (min. 16), după ce Willy Boly a trimis mingea în bara propriei porți.

Forest a egalat după o oră de joc (min. 63), grație unei finalizări a lui Serge Aurier, servit de același Willy Boly. Forest nu a mai dat nici o șansă albaștrilor după aceea, iar punctul i-a urcat pe locul 18 în Premier League, în timp ce Chelsea e pe 8, cu 25 d epuncte, la 7 distanță de top 4, care duce în Liga Campionilor.

După ce a fost neînvins în primele nouă meciuri cu Chelsea, Graham Potter a obținut doar o victorie în ultimele sale cinci partide.

Această formă slabă nu ar fi putut veni într-un moment mai prost pentru Chelsea, deoarece acum urmează să se confrunte cu Manchester City de două ori într-o săptămână, o dată în campionat și o dată în Cupa Angliei.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tottenham chelsea premier league