x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Antonio Conte nu mai este antrenorul lui Tottenham: îi dorim succes în viitor

Antonio Conte nu mai este antrenorul lui Tottenham: îi dorim succes în viitor

27 Mar 2023   •   07:40
Antonio Conte nu mai este antrenorul lui Tottenham: îi dorim succes în viitor
Sursa foto: Hepta

Relația din ce în ce mai frământată a lui Antonio Conte cu Tottenham Hotspur a luat sfârșit, clubul din Premier League anunțând duminică noaptea că s-a despărțit de italian.

Ruptura definitivă a apărut posibilă încă de la sfârșitul săptămânii trecute, după reacția furibundă a lui Conte la remiza 3-3 cu Southampton în Premier League, când și-a atacat jucătorii.

"Putem anunța că antrenorul principal Antonio Conte a părăsit clubul de comun acord", a anunțat Tottenham într-un comunicat.

"Am obținut calificarea în Liga Campionilor în primul sezon al lui Antonio la club. Îi mulțumim lui Antonio pentru contribuția sa și îi dorim succes în viitor".

Asistentul lui Conte, Cristian Stellini, care l-a înlocuit în câteva meciuri în timp ce Conte se recupera după o intervenție chirurgicală, preia prima echipă, susținut de fostul mijlocaș al lui Spurs, Ryan Mason, până la finalul sezonului, a precizat clubul.

"Mai avem 10 meciuri din Premier League și avem de luptat pentru un loc în Liga Campionilor", a declarat președintele Daniel Levy în comunicat.

"Trebuie să fim cu toții uniți. Toată lumea trebuie să facă un pas înainte pentru a asigura un final cât mai bun pentru clubul nostru și pentru suporterii noștri uimitori și loiali".

Conte pleacă cu Tottenham pe locul patru în Premier League și încă bine plasat pentru a lupta pentru un loc între primele patru și pentru a se califica în Liga Campionilor.

Tottenham, care nu a mai câștigat un trofeu din 2008, a pierdut luna aceasta în fața echipei de ligă secundă Sheffield United în turul al cincilea al Cupei Angliei, a fost eliminată din Liga Campionilor în fața celor de la AC Milan înainte de a rata victoria de la Southampton.

După acea remiză, care a lăsat-o pe Tottenham la doar două puncte deasupra lui Newcastle United, având două meciuri în plus, Conte și-a acuzat jucătorii de egoism, de lipsă de spirit de echipă și chiar a părut să țintească spre ierarhia clubului.

"Povestea lui Tottenham este următoarea – de 20 de ani există acest proprietar (Levy) și nu au câștigat niciodată nimic. De ce?" a spus Conte. "Vina este doar a clubului, sau a fiecărui manager care rămâne aici. Am văzut managerii pe care i-a avut Tottenham pe bancă.

"Este timpul să schimbăm această situație dacă Tottenham vrea să se schimbe. Dacă vor să continue în acest fel, pot schimba managerul, o mulțime de manageri, dar situația nu se poate schimba".

În vârstă de 53 de ani, Conte l-a înlocuit în noiembrie 2021 pe Nuno Espirito-Santo și a condus 76 de meciuri pentru Tottenham, câștigând 41 și pierzând 23.

Pochettino, concediat în 2019 la doar câteva luni după ce a condus clubul în finala Ligii Campionilor, este cotat pentru o posibilă revenire, în timp ce Julian Nagelsmann, concediat de Bayern Munchen în această săptămână, este de asemenea un candidat pentru acest post.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: tottenham Antonio Conte contract