x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Totti a marcat golul 206 în Serie A, depăşindu-l pe Roberto Baggio

Totti a marcat golul 206 în Serie A, depăşindu-l pe Roberto Baggio

02 Mai 2011   •   09:36
Totti a marcat golul 206 în Serie A, depăşindu-l pe Roberto Baggio
Sursa foto: /Reuters

Atacantul şi căpitanul formaţiei AS Roma, Francesco Totti, a marcat în meciul câştigat în deplasare la Bari, scor 3-2, în etapa a 35-a din Serie A, golul său cu numărul 206 în campionatul Italiei, depăşindu-l cu un gol pe Roberto Baggio.

Autorul unei "duble" în partida cu Bari, în care a ratat şi un penalty, Totti se află pe locul al cincilea în topul celor mai buni marcatori din Serie A, însă el a înscris toate aceste goluri pentru o singură echipă, aşa cum îi place să reamintească adeseori.

Jucător emblematic al Romei, unde evoluează de la 18 ani şi cu care a câştigat titlul în 2001, Totti a egalat la 1-1, în minutul 30, din lovitură liberă, iar apoi la 2-2, din penalty. El a ratat "hat-trick"-ul după ce, în minutul 79, a trimis mingea în bară de la punctul cu var.

În acest sezon de Serie A, Totti a marcat 14 goluri, 8 dintre acestea fiind reuşite din lovitură de la 11 metri.

Primii patru marcatori în clasamentul celor mai buni marcatori din Italia sunt Silvio Piola (274 goluri, Pro Vercelli, Lazio, Juventus, Novara), suedezul Gunnar Nordahl (225 goluri, AC Milan, Roma), Giuseppe Meazza (216 goluri, Inter, AC Milan, Juve) şi italo-brazilianul José Altafini (216 goluri, AC Milan, Napoli, Juventus).

×