x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Tragere la sorți favorabilă la Copa America pentru Argentina și Brazilia

Tragere la sorți favorabilă la Copa America pentru Argentina și Brazilia

de Redația Jurnalul    |    08 Dec 2023   •   14:15
Tragere la sorți favorabilă la Copa America pentru Argentina și Brazilia
Sursa foto: Hepta

Argentina, campioana în exercițiu la Copa America, și Brazilia, adversara sud-americană tradițională, au fost repartizate joi în grupe favorabile pentru ediția de anul viitor a competiției, în timp ce gazdele, Statele Unite, vor întâlni Uruguay, de 15 ori câștigătoare.

Câștigătoarea Cupei Mondiale, Argentina, va începe turneul pe stadionul Mercedes-Benz din Atlanta, Georgia, la 20 iunie, cu un meci în Grupa A împotriva Canadei sau a Trinidad și Tobago, care se vor întâlni în martie într-un baraj CONCACAF.

De asemenea, Argentina se va confrunta cu Peru și Chile într-o revanșă a finalei ediției centenare din 2016, în care echipa lui Lionel Messi a pierdut la penalty-uri în primul turneu jucat pe teritoriul SUA.

Brazilia, de nouă ori câștigătoare, vicecampioană la turneul precedent, a fost repartizată în grupa D cu Columbia și Paraguay, precum și cu o altă echipă calificată din CONCACAF, Honduras sau Costa Rica.

Statele Unite se confruntă cu Bolivia și Panama în primele două meciuri din Grupa C, înainte de a înfrunta marea vedetă Uruguay, care este la egalitate cu Argentina în topul celor mai multe titluri de campioni la Copa America (15).

Americanii speră să își îmbunătățească cel mai bun rezultat al lor la acest turneu, după ce au terminat pe locul patru în 2016.

Câștigătoarea CONCACAF Gold Cup, Mexic, face parte din Grupa B, alături de Jamaica, Venezuela și Ecuador.

Primele două clasate din fiecare dintre cele patru grupe merg în sferturile de finală.

Tragerea la sorți a avut loc la James L. Knight Center din Miami, orașul gazdă a finalei din 14 iulie de pe Hard Rock Stadium.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: copa america argentina brazilia