x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Trei jucători şi patru arbitri, arestaţi în mafia pariurilor din Ungaria

Trei jucători şi patru arbitri, arestaţi în mafia pariurilor din Ungaria

30 Iun 2011   •   08:07
Trei jucători şi patru arbitri, arestaţi în mafia pariurilor din Ungaria

Sapte persoane au fost arestate la Budapesta in cadrul unei anchete privind meciuri internationale de fotbal trucate, au anuntat, miercuri, autoritatile de la Budapesta, informeaza AFP.

"Sapte persoane, intre care trei jucatori - activi si retrasi - si patru arbitri in activitate, au fost arestate pentru implicare in meciuri internationale trucate. Acestea sunt acuzate ca au incercat sa influenteze rezultatul unor partide pentru a obtine un castig important din pariuri sportive, ei fiind membri ai unei organizatii criminale condusa din Extremul Orient", a declarat purtatorul de cuvant al Parchetului din Budapesta, Géza Fazekas.

Aceste persoane sunt acuzate ca au incercat sa influenteze sase meciuri, cu succes in patru cazuri. Meciurile au vizat echipe din Finlanda, Ungaria si America de Sud, a anuntat purtatorul de cuvant, care a precizat ca ar putea urma alte arestari.

Parchetul a cerut plasarea acestor persoane in detentie provizorie.

Trei dintre cei patru arbitri arestati au fost suspendati la mijlocul lunii februarie de catre FIFA. Ei faceau obiectul unei anchete cand au arbitrat meciurile dintre Estonia si Bulgaria (scor 2-2) si Bolivia - Letonia (scor 2-1), in Antalya, in care cele sapte goluri au fost inscrise din penalty.

×