x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA va înapoia banii plătiți de fanii lui Liverpool pentru biletele de la finala Ligii Campionilor

UEFA va înapoia banii plătiți de fanii lui Liverpool pentru biletele de la finala Ligii Campionilor

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2023   •   21:15
UEFA va înapoia banii plătiți de fanii lui Liverpool pentru biletele de la finala Ligii Campionilor

Conducerea UEFA a anunțat că va înapoia banii plătiți de fanii lui Liverpool pentru biletele de la finala Ligii Campionilor 2022 de la Paris. Măsura îi vizează pe toți suporterii clubului britanic prezenți la meci.

Această decizie vine în urma unui raport independent care a constatat că UEFA poartă „responsabilitatea principală" pentru incidentele de dinaintea meciului cu Real Madrid. Suporterii au fost ținuți în spații închise și au fost stropiți cu gaze lacrimogene în fața Stade de France din Paris, iar startul meciului a fost amânat cu 36 de minute.

UEFA a anunțat că schema de rambursare „acoperă toate biletele alocate lui Liverpool FC pentru finală, adică 19.618 bilete".

„Am luat în considerare un număr foarte mare de opinii exprimate atât în public, cât și în privat și credem că am conceput o schemă care este cuprinzătoare și echitabilă. Apreciem contribuția organizațiilor de suporteri ai FC Liverpool Spirit of Shankly și Liverpool Disabled Supporters Association, precum și dialogul deschis și transparent din această perioadă. Recunoaștem experiențele negative trăite de acești suporteri în ziua respectivă și, prin această schemă, vom rambursa fanii care au cumpărat bilete și care au fost cei mai afectați de dificultățile de acces la stadion", a declarat secretarul general al UEFA, Theodore Theodoridis, potrivit BBC.

Angajații Liverpool vor administra procesul de rambursare deoarece biletele au fost cumpărate prin intermediul clubului.

Managerul lui Liverpool, Jurgen Klopp, a cărui echipă a pierdut cu 1-0 în fața lui Real Madrid în finală, a declarat că este „foarte important" faptul că fanii clubului au fost exonerați pentru incidentele care au avut loc înainte de meci.

Inițial, UEFA și autoritățile franceze i-au acuzat pe fanii fără bilet pentru evenimentele din afara stadionului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uefa liverpool