x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international UEFA îi va suspenda două meciuri pe jucătorii care primesc deliberat cartonaşul galben.

UEFA îi va suspenda două meciuri pe jucătorii care primesc deliberat cartonaşul galben.

18 Iun 2011   •   05:47
UEFA îi va suspenda două meciuri pe jucătorii care primesc deliberat cartonaşul galben.

Comisia de Disciplina a UEFA va dicta o suspendare de doua meciuri impotriva jucatorilor care primesc in mod deliberat cartonasul galben in timpul unui meci, a anuntat secretarul general al forului european, Gianni Infantino.

"De obicei, un astfel de comportament este sanctionat cu o amenda, dar acum va exista un meci suspendare in plus fata de suspendarea de o partida care vine automat in cazul cumulului de cartonase galbene", a spus Infantino.

In sezonul 2010/2011, mijlocasul Barcelonei, Andres Iniesta, a fost suspectat ca a primit in mod deliberat un cartonas galben in prima mansa a sferturilor de finala din Liga Campionilor cu echipa lui Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, scor 5-1. Cartonasul galben primit l-a privat pe Iniesta de prezenta in returul cu Sahtior, dar i-a permis catalanului sa joace apoi in semifinale. In acest caz, UEFA a deschis o procedura disciplinara, dar nu a decis nici o sanctiune.

Intr-o situatie similara, UEFA a amendat cu 60.000 de euro clubul Villarreal si cu 20.000 de euro pe jucatorii Nilmar si Santiago Cazorla, pentru cartonasele galbene primite de acestia pe finalul meciului cu Twente Enschede, scor 5-1, din prima mansa a sferturilor de finala din Europa League. Suspendati pentru retur, cei doi au putut apoi sa joace in semifinale.

×