x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international FRF: UEFA nu a autorizat afişarea hărţii Ungariei Mari!

FRF: UEFA nu a autorizat afişarea hărţii Ungariei Mari!

de Redacția Jurnalul    |    22 Mar 2023   •   12:15
FRF: UEFA nu a autorizat afişarea hărţii Ungariei Mari!

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel European, susține Federaţia Română de Fotbal (FRF).

Federația Română de Fotbal consideră protejarea integrității fotbalului ca o valoare fundamentală a modelului european al sportului, ce trebuie respectată de fiecare parte implicată, se arată într-un comunicat transmis de FRF.

FRF a cerut forului de la Nyon punctul de vedere oficial cu privire la anunțul Federației Maghiare de Fotbal.

„Ca urmare a răspunsului primit de la UEFA, facem următoarele precizări:

UEFA nu a autorizat și nu va autoriza afișarea simbolurilor menționate de Federația Maghiară de Fotbal la meciurile organizate la nivel european.

Considerăm că Federația Maghiară de Fotbal a greșit făcând anunțul respectiv întrucât afișarea acestor simboluri reprezintă o abatere de la prevederile Regulamentului Disciplinar UEFA (mesaje cu conținut provocator și/sau politic), iar FRF va sesiza cu siguranță comisiile disciplinare, dacă va fi cazul”, spune Federația Română de Fotbal, care amintește că revizionismul nu este acceptat în fotbal și are încredere în comisiile disciplinare UEFA că vor sancționa afișarea acestui simbol cu potențial de incitare la ură și violență la meciurile din competițiile europene”.

Federația Maghiară de Fotbal susținea că UEFA și FARE, gruparea împotriva discriminării în fotbalul european, permit utilizarea hărții Ungariei Mari la meciurile echipei naționale, însă numai pentru varianta simplificată, fără simboluri și inscripții.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: uefa harta ungariei mari