x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Un fost preşedinte al UEFA a încetat din viaţă

Un fost preşedinte al UEFA a încetat din viaţă

05 Iun 2019   •   12:15
Un fost preşedinte al UEFA a încetat din viaţă

Suedezul Lennart Johansson, fost preşedinte al UEFA între 1990 şi 2007, a decedat la vârsta de 89 de ani, a anunţat, miercuri, federaţia suedeză de fotbal, citată de AFP. 
''Fotbalul suedez este în doliu. Lennart Johansson a murit. El s-a stins în seara zilei de 4 iunie, din cauza unei boli, la vârsta de 89 de ani'', a comunicat federaţia. 
Născut într-o familie de muncitori din Bromma, suburbie a capitalei Stockholm, angajat la 15 ani într-o societate de lucrări publice, pe care a ajuns să o conducă, în cadrul consiliului de administraţie, Lennart Johansson şi-a început cariera de conducător sportiv în anii '60, în handbal. 
Spiritul său de decizie, dublat de o putere de muncă uimitoare a făcut să fie ales în 1967 ca preşedinte al clubului AIK, care făcea parte din elita fotbalului suedez, înainte de a fi propulsat, în 1985, în fruntea federaţiei suedeze. 
În 1990, Lennart Johansson a reuşit să acceadă la preşedinţia UEFA. El a dezvoltat competiţiile europene, iar în 1992 a transformat Cupa Campionilor Europeni, o competiţie deschisă şi mai puţin lucrativă, în actuala Ligă a Campionilor. 

Mai mult pe ANTENA3

×
Subiecte în articol: Lennart Johansson