x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Vedetele din Premier League au "driblat" fiscul cu mai multe milioane de lire sterline!

Vedetele din Premier League au "driblat" fiscul cu mai multe milioane de lire sterline!

17 Ian 2011   •   10:01
Vedetele din Premier League au "driblat" fiscul cu mai multe milioane de lire sterline!
Sursa foto: /Reuters

Mai mulţi fotbalişti englezi, între care Wayne Rooney şi Gareth Barry, evită să plătească impozite de milioane de lire sterline prin intermediul unui complex sistem fiscal, care le permite să aloce un procentaj foarte mic din veniturile lor, informează The Sunday Times.

Publicaţia engleză susţine că Rooney a "strâns" prin acest procedeu circa 600.000 de lire sterline în ultimii doi ani. În cazul lui Barry, jucător la Manchester City, suma pe care acesta nu a plătit-o este de 135.000 de lire sterline.

Procentajul plătit pentru unele venituri a fost uneori de doar 2%, deşi, pentru sumele mari, taxa este de 50%. Potrivit The Sunday Times, fiscul va investiga modul în care se evită plata impozitului.

Alţi jucători care reuşesc să plătească un procentaj mic sunt Ashley Cole, Rio Ferdinand sau Michael Owen.

Jucătorii evită să plătească impozitele semnând două contracte, unul ca sportiv care primeşte salariu, iar altul pentru "drepturi de imagine". Veniturile din aceste drepturi sunt depozitate într-o compania deţinută de jucător, unde impozitul pe venit este de 28 la sută.

×