x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbal international Pe cine a ales Vicente del Bosque între Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Pe cine a ales Vicente del Bosque între Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

de Redacția Jurnalul    |    26 Dec 2022   •   23:40
Pe cine a ales Vicente del Bosque între Lionel Messi și Cristiano Ronaldo

Legendarul selecționer al Spaniei, Vicente del Bosque, a dezvăluit că a încercat să îl convingă pe Lionel Messi în tinerețe să aleagă naționala Spaniei, în detrimentul Argentinei, știind âncă de atunci că atacantul va deveni cel mai bun jucător din istoria fotbalului.

Admirația pentru Messi este la un nivel record după ce a condus Argentina spre gloria Cupei Mondiale din această iarnă.

Del Bosque a supervizat cea mai de succes perioadă din istoria Spaniei, conducându-și țara la prima sa Cupă Mondială în 2010 și câștigând și Campionatul European în 2012.

Într-o intervenție la Radio Marca, Del Bosque și-a dezvăluit admirația pentru Messi și a recunoscut că a încercat să-l convingă să joace pentru Spania în loc de Argentina.

"Cel mai bun jucător pe care l-am văzut vreodată este Messi. Între Cristiano Ronaldo și Messi, îl aleg pe Messi. Dintre toți jucătorii pe care i-am cunoscut în atâția ani de fotbal, pentru mine, Messi, pentru constanța și calitatea sa de jucător, a fost impresionant. A avut câteva sezoane fantastice și și-a condus întotdeauna echipa înainte", a spus el.

"Am încercat totul pentru a-l convinge pe Messi să joace pentru Spania. Cu toate acestea, Lionel a refuzat din cauza iubirii pe care o are pentru țara sa".

Messi s-a mutat în Spania la vârsta de 13 ani și a fost curtat de federația spaniolă de fotbal aproape imediat ce a aterizat la Barcelona.

El a apărut pentru prima dată pentru echipele de tineret ale Argentinei la câteva zile după ce a împlinit 17 ani.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Lionel Messi cristiano ronaldo