x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Fotbalistii italieni s-au apucat de cantat

Fotbalistii italieni s-au apucat de cantat

02 Mar 2004   •   00:00

Fotbalistii profesionisti din prima liga italiana au intins o mana de ajutor persoanelor ajunse la varta a treia.

Cele 18 echipe din Serie A au lansat recent un album continand cateva dintre cele mai mari succese ale muzicii italiene, interpretate chiar de jucatori. Initiativa apartine Asociatiei Italiene a Fotbalistilor, iar fondurile provenite din vanzarea CD-ului intitulat "Un occhio di riguardo" vor fi donate organizatiilor pentru ajutorarea batranilor.

MELODII. Albumul contine 17 piese, jucatorii de la Roma si Lazio, in frunte cu cei doi capitani Favalli si Totti, hotarand sa cante impreuna aceeasi melodie, "La canzone del Sole" a lui Lucio Battisti. De asemenea, Milan a optat pentru "Ciao mamma" a lui Jovanotti, iar Perugia a interpretat un cunoscut cantec al lui Eros Ramazzotti, "Terra Promessa". Jucatorii de la Udinese au ales una dintre piesele de referinta ale muzicii italiene: "Nel blu dipinto di blu", cunoscuta mai bine sub numele de "Volare", melodia care l-a facut celebru pe Domenico Modugno.

PROIECT. "Cele mai importante lucruri pentru un fotbalist nu sunt picioarele, ci ochii. Ochii nu imbatranesc niciodata. Pentru multe persoane, viata e un meci dificil. Sa le ajutam sa-l castige", au declarat jucatorii in comunicatul care a insotit lansarea oficiala a albumului. Proiectul, intitulat "Campionatul solidaritatii", are drept scop sensibilizarea opiniei publice vizavi de problemele persoanelor in varsta, avand in vedere ca Italia este tara cu cei mai multi batrani din Uniunea Europeana. Programul cuprinde, de asemenea, o expozitie fotografica itineranta care contine imagini artistice ale celor mai reprezentativi jucatori din Serie A.

CAMPANIE. In sprijinul proiectului a fost lansata si o campanie publicitara care prevede si transmiterea unui spot tv realizat de Roberto Baggio, impreuna cu Bernardo Corradi, Pippo Inzaghi, Francesco Totti, Christian Vieri si Gianluca Zambrotta. (Delia Gomoescu)

×
Subiecte în articol: sport