x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport FRF / Lupescu e director

FRF / Lupescu e director

de Vicentiu Neagoe    |    Mihai Igirosanu    |    23 Noi 2005   •   00:00
FRF / Lupescu e director

Comitetul Executiv a oficializat promisiunea pe care presedintele reales, Mircea Sandu, i-a facut-o lui Ionut Lupescu in plina campanie electorala, instalandu-l director general al FRF.

Lupescu a fost votat in unanimitate si va semna un contract pe exact patru ani si patru luni, urmand a se situa pe aceeasi treapta in ierarhie cu secretarul general Adalbert Kassai.

COLABORATORI. Grabindu-se sa demonstreze ca are pregatita deja o schema concreta, el a propus inca trei posturi. Astfel, director tehnic la tineret si juniori va fi Miodrag Belodedici, Florin Prunea va fi director al departamentului de Relatii Internationale, iar Daniel Prodan va ocupa postul de director sportiv al echipelor nationale. Belodedici a confirmat propunerea, dar a mentionat ca asteapta inca o discutie serioasa cu presedintele Mircea Sandu, portarul lui FC National, Prunea, se va alatura echipei "federale" dupa incheierea acestui tur de campionat, in timp ce Prodan ar putea incepe activitatea inca de lunea viitoare.

REACTII. "Il sfatuiesc pe Ionut sa tina cont de anumite principii. Cred ca, daca ai apucat sa intri in administratie, trebuie sa continui, desi e mai greu decat ca antrenor. El va veni cu propuneri, dar va trebui sa aiba acordul presedintelui", a tinut sa declare Mircea Sandu. "Nu vreau sa ma grabesc, mai ales in privinta departamentului de marketing, care e foarte important, pentru ca aduce bani", a precizat Ionut Lupescu.

NIGERIENII N-AU UITAT BUCURESTIUL
Presa nigeriana continua inca sa acorde spatii imense meciului amical de trista amintire pe care echipa africana l-a sustinut la Bucuresti, 0-3, cu Romania.

"Nigeria a devenit subiect de glume dupa meciul cu Romania. A avut doar o rezerva, Onu, iar daca portarul Aiyenugba n-ar fi ajuns sau s-ar fi accidentat, ar fi aparat un jucator de camp", a notat ziarul Daily Champion din capitala Lagos. Antrenorul secund care a condus echipa la Bucuresti, Daniel Amokachi, a declarat: "Jucatorii abia se puteau misca. Apoi sa nu uitam ca selectionerul Eguavoen a preferat sa mearga in Maroc decat sa conduca echipa de pe banca. Daca nu era la mijloc amenda de 150.000 de euro, as fi anulat meciul. Am venit doar pentru ca mi se promisese ca in Romania ne asteapta 15 jucatori". Unul dintre jucatori, Sodje, de la echipa engleza Brentford (liga a III-a), a spus: "Nu imi vine sa cred ca am trecut prin asa ceva. Imi compatimesc coechipierii si antrenorul. Eu chiar m-am accidentat, deoarece nici n-am avut timp sa fac incalzirea".

CACEALMA?
In timpul conferintei de presa, pe care a sustinut-o alaturi de Ionut Lupescu, presedintele Mircea Sandu a primit un telefon misterios, care l-a facut sa se ridice chiar de pe scaun. "Este vorba de o veste buna. O companie americana cu partener in Romania vrea sa investeasca 100 de milioane de dolari pentru construirea a patru stadioane in patru orase cu o populatie in jur de 400.000 de locuitori. Am vorbit acum chiar cu persoana respectiva, iar maine (n.r. - azi) ne vom intalni pentru o discutie mai concreta", a dezvaluit "Nasu’" subiectul convorbirii. Interesant si putin ciudat este ca aceasta "veste buna" a aparut chiar la o zi dupa alegerile din Adunarea Generala si chiar in timpul unei conferinte de presa.

VICTIMA
Pe finalul conferintei de presa, Mircea Sandu a tinut sa sublinieze cateva dintre meritele care nu au fost deloc scoase in evidenta de mass-media. "Nu stiu de unde pana unde aceasta rautate. Ce daca Ionut Lupescu a acceptat sa lucreze cu mine? N-am furat bani, n-am bagat nimanui mana in buzunar, iar activitatea mea administrativa am facut-o din tot sufletul. Dintr-o data sunt oaia neagra a fotbalului romanesc. Se uita ce am facut bun, atat pe teren, cat si la federatie. Daca nu aveam credibilitate, nu mai veneati asa multi aici, iar la actiunile noastre nu mai venea nimeni de la forurile internationale. Avem o imagine buna la FIFA si UEFA, mai ales ca am facut tot timpul lobby pentru fotbalul romanesc", a spus Mircea Sandu.
×
Subiecte în articol: sport lupescu