x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Germania - Romănia / Ne verificăm intr-un amical de lux

Germania - Romănia / Ne verificăm intr-un amical de lux

de Marius Moise    |    12 Sep 2007   •   00:00
Germania  -  Romănia / Ne verificăm intr-un amical de lux

Din poziţia de lider al Grupei G, Romănia joacă in această seară un amical tare contra Germaniei, la Köln. In acelaşi timp, Olanda şi Bulgaria se infruntă in grupă, cu găndul de a-i prinde pe tricolori. Amicalul de azi este revanşa meciului pierdut de nemţi cu 5-1.Â

Rămăneţi invincibili!

După 14 meciuri fără infrăngere, tricolorii vor să-şi păstreze invincibilitatea şi in Germania, unde azi, cu incepere de la ora 21:30, vor disputa un amical de lux cu bronzul Mondialelor de anul trecut.

Elevii lui Victor Piţurcă sunt hotărăţi să-şi păstreze linia pozitivă din anul 2007, cu toţii dorind să facă un meci bun pe "Rheine Energie" din Köln. După ce luni la prănz au fost la cumpărături, seara a avut loc un antrenament uşor, la care nu a participat portarul Bogdan Lobonţ, care a prezentat unele probleme de sănătate, fiind diagnosticat cu miozită edematoasă in stadiu prelezional la cvadricepsul drept. In locul lui a fost chemat, de urgenţă, goalkeeper-ul lui Poli Timişoara, Marius Popa.

UŞOR. "Din fericire, recuperarea va dura doar căteva zile. Am simţit dureri şi am considerat, impreună cu selecţionerul Victor Piţurcă şi cu medicul Pompiliu Popescu, că nu este cazul să risc in amicalul contra Germaniei. Nu este grav şi cred că in două, trei zile voi relua antrenamentele", a spus Lobonţ. Faţă de partida de sămbătă, de la Minsk, singurele modificări in primul 11 vor fi titularizarea lui Dănuţ Coman in locul accidentatului Lobonţ şi un "schimb de nemţi" in atac, in locul lui Sergiu Radu de la Wolsburg fiind preferat atacantul lui Stuttgart, Ciprian Marica. Selecţionerul german Joachim Low va incepe cu o linie de atac inedită, formată din fostul atacant al lui FC Köln Lucas Podolski şi actualul atacant al "ţapilor" Patrick Helmes, lăsăndu-i pe bancă pe Klose şi Kurany.

SPECTACOL. "Atmosfera pe stadionul din Köln a fost intotdeauna una fantastică, Podolski fiind şi acum in inimile suporterilor, chiar dacă s-a transferat, iar Helmes este un atacant de mare viitor, actualul idol al tribunelor. Presiunea publicului ne va fi de mare ajutor", a spus managerul general al Germaniei, Oliver Bierhoff. Mijlocaşul lui SV Hamburg, Piotr Trochowski, a declarat că "panzerele" intălnesc o echipă foarte bună, care nu degeaba este lider intr-o grupă cu Olanda. "Cu siguranţă Romănia nu este o echipă slabă, nu degeaba este liderul grupei de calificare la CE 2008. Nu-mi mai amintesc de acea infrăngere cu 5-1, dar imi aduc aminte de acel 5-1 de la tineret. Sunt sigur că va ieşi un joc frumos şi disputat, care să-i mulţumească pe suporterii noştri", a spus Trochowski.

Nemţii vor răzbunare

Jucătorul lui Wolsburg, Vlad Munteanu, a declarat că naţionala Germaniei va căuta să se răzbune pentru infrăngerea din urmă cu trei ani. "Faptul că i-am bătut in ultimul meci direct şi că i-am depăşit in clasamentul coeficienţilor UEFA ii vor motiva in plus pe nemţi. Vor să se răzbune. Va fi un meci dificil, care se va juca pe un stadion plin şi cu un public foarte fierbinte", a spus fostul jucător al lui Dinamo şi Energie Cottbus.

"Nemuritorul" Dorinel

Mijlocaşul Dorinel Munteanu a fost numit de publicaţia Kicker "Der Highlander", in traducere "Nemuritorul", făcănd aluzie la faptul că la 39 de ani acesta evoluează atăt in Liga I, unde şi antrenează pe FC Vaslui, dar şi la echipa naţională: "Are 39 de ani şi nu dă semne de imbătrănire. In Belarus a jucat sămbătă pentru a 133-a oară in echipa naţională, iar acum a revenit la Köln, unde in 1995 şi-a inceput aventura in Germania. "Munti" a declarat publicaţiei că este onorat să revină pe stadionul pe care a evoluat o bună bucată de vreme. "Familia mea locuieşte incă aici, am o mulţime de prieteni şi cunosc foarte multă lume", a spus Dorinel.

Statornic

Potrivit cotidianului italian Corriere dello Sport, Adrian Mutu a fost ofertat in această vară de Manchester United, FC Barcelona, Olympique Lyon şi de Dinamo Moscova, fiecare dintre aceste cluburi propunăndu-i Fiorentinei in schimbul atacantului romăn 18 milioane de euro. "Internaţionalul romăn, care in ţara sa este adulat la fel ca şi Gheorghe Hagi, a refuzat toate ofertele şi a spus că işi doreşte să rămănă la Fiorentina", a notat publicaţia.

  • Marius Moise Köln

Preliminarii CE

Grupa A

18:00 Kazahstan - Belgia

19:00 Finlanda - Polonia

23:00 Portugalia - Serbia

Clasament: 1. Polonia 20p, 2. Finlanda 18p, 3. Portugalia 16p, 4. Serbia 15p, 5. Belgia 10p, 6. Armenia 8p, 7. Kazahstan 6p, 8. Azerbaidjan 5p.

Grupa B

20:00 Lituania - Insulele Feroe

21:45 Ucraina - Italia

22:00 Franţa - Scoţia

Clasament: 1. Franţa 19p, 2. Scoţia 18p, 3. Italia 17p, 4. Ucraina 13p, 5. Lituania 7p, 6. Georgia 7p, 8. Insulele Feroe 0p.

Grupa C

20:00 Norvegia - Grecia

20:30 Turcia - Ungaria

21:00 Bosnia - Moldova

Clasament: 1. Grecia 18p, 2. Norvegia 16p, 3. Turcia 14p, 4. Bosnia Herţegovina 13p, 5. Ungaria 9p, 6. Malta 5p, 7. Moldova 2p.

Grupa D

19:30 Slovacia - Ţara Galilor

20:00 Cipru - San Marino

21:30 Cehia - Irlanda

Clasament: 1. Germania 22p, 2. Cehia 17p, 3. Irlanda 14p, 4. Slovacia 10p, 5. Ţara Galilor 7p, 6. Cipru 7p, 7. San Marino 0p.

Grupa E

19:00 Andorra - Croaţia

21:30 Macedonia - Estonia

22:00 Anglia - Rusia

Clasament: 1. Croaţia 20p, 2. Rusia 18p, 3. Anglia 17p, 4. Israel 17p, 5. Macedonia 7p, 6. Estonia 3p, 7. Andorra 0p.

Grupa F

21:05 Islanda - Irlanda de Nord

21:00 Danemarca - Liechtenstein

22:00 Spania - Letonia

Clasament: 1. Suedia 19p, 2. Irlanda de Nord 16p, 3. Spania 16p, 4. Danemarca 11p, 5. Letonia 6p, 6. Islanda 5p, 7. Liechtenstein 4p.

×
Subiecte în articol: sport