x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Germania / Scandalurile de dopaj dizolvă echipele olimpice de echitaţie

Germania / Scandalurile de dopaj dizolvă echipele olimpice de echitaţie

29 Mai 2009   •   00:00

Federaţia germană de echitaţie a anunţat joi dizolvarea echipelor sale olimpice de sărituri peste obstacole, dresaj şi concurs complet din cauza scandalului de dopaj care afectează acest sport.



O comisie independentă alcătuită de Comitetul olimpic german îi va audia pe călăreţi privind practicile de dopaj şi de manipulare. "Noi vrem să ne restabilim credibilitatea", a comentat preşedintele Federaţiei, Breido Graf zu Rantzau.

Federaţia germană a deschis la începutul lunii o anchetă privind o nouă afacere de dopaj ce vizează echipa Germaniei de sărituri peste obstacole de la Jocurile Olimpice de la Beijing şi, respectiv, calul lui Marko Kutscher. Aceeaşi echipă a Germaniei a mai fost implicată în afacerea de dopaj soldată cu suspendarea lui Christian Ahlmann, al cărui cal a fost depistat pozitiv cu capsaicină, o cremă hipersensibilizantă interzisă în timpul competiţiei.

La JO 2008, Germania, campioana olimpică din 2000, s-a clasat pe locul 5 în concursul pe echipe, în timp ce la individual Michaels-Beerbaum a ocupat locul 4 la individual.

×
Subiecte în articol: sport