x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Giggs, extrema de la volan

Giggs, extrema de la volan

26 Aug 2004   •   00:00

Ryan Joseph Giggs (foto) joaca de cand lumea pe "Old Trafford". Extrema stanga care le-a cucerit inimile englezilor este unul dintre cei mai respectati fotbalisti ai lumii.

MIHAI IGIROSANU

Marea sa drama este aceea ca nu a putut juca la nici un turneu final european sau mondial. Are doar o singura "vina". E galez. S-a nascut intr-o natie in care lipseste gena pentru fotbal.

CARIERA. Despre cariera lui Giggs este suficient de punctat faptul ca el este cel mai titrat jucator din istoria lui Manchester United, cu 16 trofee majore castigate. Medalia de argint cucerita anul trecut in FA Cup l-a plasat inaintea unui alt mit de pe "Old Trafford", irlandezul Dennis Irwin. Giggs este si autorul celui mai rapid gol din istoria clubului, dupa ce in noiembrie 1995 a marcat in secunda 15 a jocului cu Southampton. Dar cea mai mare bucurie a aparut in aprilie 2003 in viata internationalului galez. Atunci a venit pe lume fetita sa, Liberty.

MAMA. Pana la varsta de 16 ani, numele sau a fost Ryan Wilson. Dupa ce parintii sai s-au despartit, actualul star al "Diavolilor" a preferat sa preia numele mamei sale. "Astfel, intreaga lume sa stie ca am fost baiatul mamei!", si-a motivat Ryan decizia. Nascut la Cardiff, el s-a mutat in Anglia la varsta de 7 ani, acolo unde a si deprins tainele sportului rege.

MASINI. Mare fan al autoturismelor, Giggs detine nu mai putin de 6 autoturisme de mare valoare. Un Subaru Impreza (75.000 de euro), un BMW (60.000 de euro), un Jeep Cherokee (50.000 de euro), o editie speciala de Renault Clio (24.000 de euro), un Ferrari Maranello (155.000 de euro) si (din cauza unei probleme la mana stanga) un Porsche cu transmisie automata.

SPIRIT

"Am invatat de mic sa tratez cu seriozitate si chiar cu putina incrancenare orice situatie, fie ea si una minora. Numai asa cred ca se poate ajunge in varful unui domeniu" - Ryan Giggs
×
Subiecte în articol: sport