x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gigi Becali are cazier

Gigi Becali are cazier

06 Apr 2004   •   00:00

Procesul pentru calomnie intentat lui Gigi Becali, de catre selectionerul Anghel Iordanescu, s-a finalizat ieri. Conform sentintei Judecatoriei Sectorului 6, patronul stelist trebuie sa achite 350 de milioane de lei.

Gigi Becali a fost condamnat sa plateasca 350 de milioane de lei, daune morale si cheltuieli de judecata. In acest moment, chiar daca avocatul partii gasite vinovate a declarat ca va inainta recurs, boss-ul stelist are cazier.

POLITIC. In primul rand, sentinta ii afecteaza cariera politica lui Gigi Becali, presedintele partidului Noua Generatie. Amenda penala se ridica la un total de 350 de milioane de lei, dar boss-ul din Ghencea a fost obligat sa mai plateasca 200 de milioane de lei daune morale, 124 de milioane cheltuieli de judecata catre partea vatamata si un milion cheltuieli de judecata catre stat.

RECURS. Dupa pronuntarea sentintei, avocatul lui Gigi Becali, Radu Enache, a anuntat ca va face recurs. „Vom face recurs la Tribunalul Bucuresti si, daca va fi cazul, vom parcurge toate caile de atac. Este o sentinta exagerata si nedreapta. Aceasta amenda penala nu inseamna deocamdata cazier pentru Gigi Becali, deoarece procesul nu s-a terminat, urmand sa facem recurs". Enache a mai adaugat ca cele doua parti se pot impaca pe toata durata procesului.
Mihai Igirosanu


Iordanescu spune ca sentinta e corecta

Desi nu a dorit sa discute prea mult pe marginea sentintei pronuntate ieri in procesul sau cu patronul Stelei, selectionerul Anghel Iordanescu s-a aratat oarecum satisfacut. „Am fost anuntat de avocatul meu despre sentinta Judecatoriei Sectorului 6 si, in acest moment, pot sa va spun ca mi se pare corecta. Cunosc si faptul ca avocatii domnului Becali vor intenta recurs, dar daca o sa ma intrebati ce va urma, nu pot sa va spun decat ca in fiecare zi se poate intampla ceva nou", a declarat Generalul.


Gigi Becali: „Am spus adevarul despre Iordanescu"

Reactia patronului Stelei a fost, asa cum era de asteptat, una spumoasa. „Toti cei care au devalizat banci, care au jefuit miliarde de dolari nu au fost condamnati. S-au gasit, in schimb, sa-l condamne pe Becali, care a spus adevarul despre Iordanescu. Nu mi-au compromis cariera politica, ci au facut din mine o victima", a izbucnit Becali. El a adaugat ca nu mai doreste decat o impacare in instanta, cu martori: „Pana acum, Iordanescu, un om iresponsabil, a incercat sa ma adoarma, spunand ca e prieten cu mine. Nu mai am incredere in el, este un om fals, care a premeditat totul". Becali a lansat si un atac violent ministrului de Justitie, Rodica Stanoiu: „La asa ministru de Justitie, asa judecata! Inchideam televizorul cand o vedeam pe Rodica Stanoiu. Ceea ce au facut ei nu s-a realizat la nivel inalt. Au facut asta niste trepadusi, care vor sa dea satisfactie sefilor. Se numesc ministri, dar nu sunt decat niste catelusi".

×
Subiecte în articol: sport gigi becali gigi becali