x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastică :Aur pentru Izbaşa

Gimnastică :Aur pentru Izbaşa

de Vlad Ionescu    |    07 Apr 2008   •   00:00
Gimnastică :Aur pentru Izbaşa
Sursa foto: GUILLAUME HORCAJUELO/

În ultima zi a CE din Franţa, Sandra Izbaşa a ocupat pri­mul loc la sol, adu­cînd Ro­mâ­niei a doua me­da­lie de aur, după cea de la echipe.

În ultima zi a CE din Franţa, Sandra Izbaşa a ocupat pri­mul loc la sol, adu­cînd Ro­mâ­niei a doua me­da­lie de aur, după cea de la echipe.

 

Considerată principala fa­vo­rită a finalei, după ce în calificări obţinuse cea mai mare notă, Sandra Izbaşa a confirmat pe deplin aşteptările, reu­şind să urce pe cea mai înaltă treap­tă a podiumului de premiere. Spor­tiva de la Stea­ua a obţinut astfel a doua medalie de aur individuală din carieră la întrecerile continentale, după ce în 2006 terminase în­vin­gătoare în aceeaşi probă. O plă­cută surpriză a furnizat Anamaria Tămîrjan, care a cucerit bronzul.

 

VICECAMPIOANE. Izbaşa şi-a completat colecţia de trofee cu o me­dalie de argint la bîrnă, unde Steliana Nistor s-a cla­sat pe locul 6. Nistor nu a plecat însă cu mîna goală de la Clermont-Fer­rand, ea reuşind să cîş­tige argintul la paralele. Cu un total de cinci medalii, din­tre care două de aur, două de ar­gint şi una de bronz, Ro­mâ­nia a ocupat primul loc într-un cla­sament neoficial pe na­ţiuni, înaintea Rusiei.

 

Medalii şi pentru junioare

Şcoala românească de gimnastică şi-a reconfirmat valoarea şi în întrecerea junioarelor, care s-a desfăşurat în paralel cu cea  de senioare. Dacă în concursul pe echipe ţara noastră a ocupat locul patru, pierzînd bronzul în favoarea Olandei pentru doar 50 de miimi de punct, ieri, în finalele pe aparate, au venit în sfîrşit şi medaliile mult aşteptate.

La bîrnă primul loc a fost ocupat de Ana Porgras, care a fost notată cu 15,700, cea mai mare notă din întregul concurs, pe treapta a doua a podiumului urcînd, la egalitate, Amelia Racea şi Tatiana Nabieva (Rusia). La sol, Amelia Racea a obţinut medalia de bronz, iar Loredana Sabău s-a clasat  pe locul 7.

 

vlad.ionescu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport