x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastică - Fetele merg la olimpiadă

Gimnastică - Fetele merg la olimpiadă

de Vlad Ionescu    |    04 Sep 2007   •   00:00
Gimnastică - Fetele merg la olimpiadă
Sursa foto: LLUIS GENE/

Romănia a ocupat locul trei in calificările pentru finala concursului feminin pe echipe din cadrul CM de la Stuttgart. In urma acestui rezultat, ele şi-au asigurat şi biletele pentru JO de la Beijing.

Romănia a ocupat locul trei in calificările pentru finala concursului feminin pe echipe din cadrul CM de la Stuttgart. In urma acestui rezultat, ele şi-au asigurat şi biletele pentru JO de la Beijing.

Conform tragerii la sorţi, echipa Romăniei a concurat in prima zi a calificărilor, pe care au incheiat-o pe locul secund, cu 239,875 de puncte, fiind precedată doar de China, care a obţinut 241,175 de puncte. A doua zi, fetele noastre au stat cu ochii in special pe americance şi pe rusoaice, două dintre principalele contracandidate la medalii, insă numai gimnastele de peste Ocean au reuşit să ne depăşească, acestea instalăndu-se pe primul loc, cu 245,025 puncte. Primele 8 clasate s-au calificat pentru finala de măine, in care lupta pentru podium va fi deschisă, deoarece se porneşte de la zero.

In formă. Cea mai constantă dintre gimnastele noastre s-a dovedit a fi Steliana Nistor, care s-a calificat in finala la individual compus de pe primul loc, cu un total de 61,600 puncte. Sandra Izbaşa a totalizat 60,350 de puncte, al 7-lea rezultat al calificărilor, şi işi va incerca şi ea şansa in finala de vineri. Tripla campioană olimpică de la Atena, Cătălina Ponor, şi-a reconfirmat valoarea la bărnă, unde a obţinut a doua notă din concurs (16,250), numărăndu-se printre favoritele la medalii la acest aparat. Nistor va fi şi ea prezentă in finalele pe aparate, la paralele şi bărnă, iar Izbaşa la sol.

Drăgulescu are fisură de coloană

La masculin, calificările pentru finala pe echipe au inceput ieri, insă Romănia va intra in concurs azi. Din nefericire, cel mai valoros gimnast romăn din ultimii ani, Marian Drăgulescu, nu işi va putea ajuta in nici un fel colegii, din cauza unei accidentări destul de serioase. El a suferit o fisură de spină vertebrală in zona lombară a coloanei şi va fi indisponibil intre 6 săptămăni şi 6 luni. "Medicii i-au interzis să concureze. Este o mare pierdere pentru echipa noastră", a declarat Octavian Belu, preşedintele ANS, care este prezent la Stuttgart.

×
Subiecte în articol: sport