x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Gimnastică: Speranţe olimpice

Gimnastică: Speranţe olimpice

de Vlad Ionescu    |    08 Apr 2008   •   00:00
Gimnastică: Speranţe olimpice
Sursa foto: Laurent Cipriani/

Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămîrjan, Cerasela Pătraşcu şi Gabriela Drăgoi, campioanele europene la gimnastică, au revenit aseară în ţară, aducând în bagaje cele cinci medalii, dintre care două de aur, câştigate la Clermont-Ferrand

Sandra Izbaşa, Steliana Nistor, Anamaria Tămîrjan, Cerasela Pătraşcu şi Gabriela Drăgoi, campioanele europene la gimnastică, au revenit aseară în ţară, aducând în bagaje cele cinci medalii, dintre care două de aur, câştigate la Clermont-Ferrand. Ele au fost primite la salonul oficial al Aeroportului “Henri Coandă”, iar astăzi au programată o întîlnire cu preşedintele ANS, Octavian Bellu. 

 

Fostul antrenor al lotului naţional a urmărit cu interes concursul şi se arată optimist în pri­vinţa perspectivelor acestei echipe. “Este un pas important în drumul spre Jocurile Olimpice, care ne dă speranţe. Dincolo de medalii, cel mai mare cîştig este la capitolul încredere. Încredere în sportive, în antrenori, în federaţie, în sistem. Iată că sistemul nostru centralizat, cu bune şi rele, îşi arată încă o dată beneficiile. România a revenit pe primul loc, unde îi stă bine, şi are potenţial să se menţină acolo. De fapt, ne-am întors la o stare de normalitate”, a declarat Octavian Bellu. Acesta atrage însă atenţia că adevăratul examen va fi la Beijing: “Olimpiada e altceva. Vor fi acolo echipe mai puternice decît la Europene, precum China şi SUA, dar nici Rusia nu trebuie neglijată. Am încredere că gimnastica românească va reuşi un rezultat cu totul deosebit”.

×
Subiecte în articol: sport