x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport GRUPA E: Anglia, ajutată de Israel

GRUPA E: Anglia, ajutată de Israel

de Jurnalul National    |    19 Noi 2007   •   00:00
GRUPA E: Anglia, ajutată de Israel
Sursa foto: MARCO LONGARI/

Răsturnare de situaţie in Grupa E, unde Anglia a redevenit favorită la calificare după ce Rusia a capotat surprinzător in faţa Israelului.

Răsturnare de situaţie in Grupa E, unde Anglia a redevenit favorită la calificare după ce Rusia a capotat surprinzător in faţa Israelului. In urmă cu o lună, Anglia era invinsă la Moscova şi avea nevoie ca Rusia să piardă puncte pentru a mai spera la calificare. Iar asta s-a intămplat sămbătă, intr-o etapă in care britanicii au stat. Rusia şi-a irosit avantajul după ce a fost invinsă, scor 1-2, in Israel.

INUTIL. Gazdele au inceput mai bine şi au deschis scorul in minutul 10. A urmat un adevărat asediu al echipei lui Guus Hiddink, care a reuşit pănă la urmă egalarea cănd mai era o jumătate de oră de joc. Presiunea oaspeţilor s-a accentuat pe final, dar şutul lui Sychev (foto dreapta) din minutul 90 a intălnit bara. In replică, Israel a punctat decisiv pe contraatac in al doilea minut de prelungiri prin rezerva Golan. Infrăngerea Rusiei il avantajează şi pe liderul grupei, Croaţia, care deşi a pierdut in această etapă in Macedonia, nu mai poate termina mai jos de locul doi, asigurăndu-şi astfel prezenţa la CE. Anglia este favorită pentru celălalt loc calificant, fiindu-i suficient in acest sens o remiză in ultimul meci pe teren propriu in faţa Croaţiei.


Calificare

După meciurile de sămbătă, alte şase echipe naţionale şi-au asigurat prezenţa la CE-2008. Pănă acum se cunosc 12 din cele 16 formaţii participante la turneul final: Austria şi Elveţia (gazde), Germania, Grecia, Cehia, Romănia, Italia, Franţa, Croaţia, Olanda, Polonia şi Spania (după preliminarii). A mai rămas căte un loc in grupele A (Portugalia, Serbia sau Finlanda), B (Turcia sau Norvegia), E (Anglia sau Rusia) şi F (Suedia sau Irlanda de Nord).

×
Subiecte în articol: sport