x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Hagi, aproape de Ankaragucu

Hagi, aproape de Ankaragucu

de Marius Mihalcea    |    13 Noi 2009   •   00:00
Hagi, aproape de Ankaragucu
Sursa foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Fără angajament după ce s-a despărţit de Steaua, în urmă cu doi ani, "Regele" ar urma să îmbrace din nou treningul de antrenor, de această dată în Turcia.



Potrivit cotidianului turc Sabah, conducerea clubului Ankaragucu, situat pe locul 12 în ierarhia la zi a campionatului din Ţara Semilunei, cu numai 13 puncte din 36 posibile, a ajuns deja la un acord de principiu cu Gheorghe Hagi. "Hagi a spus «da»", a titrat Sabah, care menţionează apoi că în momentul de faţă principala preocupare a oficialilor formaţiei din capitala Turciei este să scape de actualul tehnician, Hikmet Karaman.

CARIERĂ MODESTĂ

În vârstă de 44 de ani, Hagi şi-a început cariera de antrenor în 2001, când a fost, pentru o scurtă perioadă de timp, selecţionerul echipei naţionale a României şi a ratat calificarea la turneul final al Campionatului Mondial din 2002, pierzând barajul cu Slovenia. Prima experienţă a "Regelui" ca tehnician al unei echipe de club a fost şi ea la fel de scurtă, Bursaspor despărţindu-se de el după doar câteva etape. În sezonul 2004-2005, Hagi s-a aflat pe banca tehnică a formaţiei Galatasaray, cu care a cucerit Cupa Turciei, pentru ca în 2006 să o antreneze pe FC Timişoara, fără rezultate notabile. După ce s-a despărţit de Steaua, Hagi a mai primit o ofertă foarte tentantă din punct de vedere financiar din partea lui Dinamo, 500.000 de euro pe sezon, căreia nu i-a dat însă curs, pe motiv că iubeşte prea mult Steaua. Chiar şi aşa însă, la invitaţia lui Dinamo, Hagi a făcut parte din delegaţia "câinilor" pentru meciul de la Istanbul cu Galatasaray, din Europa League, la care a asistat în compania preşedintelui grupării "Cim-Bom", Adnan Polat.

×
Subiecte în articol: sport