x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami și pe cine ar putea întâlni în turul doi

Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami și pe cine ar putea întâlni în turul doi

de Redacția Jurnalul    |    18 Mar 2024   •   20:48
Când joacă Simona Halep cu Badosa la Miami și pe cine ar putea întâlni în turul doi
Sursa foto: Hepta

Simona Halep va reveni în competiție săptămâna aceasta, după ce a câștigat apelul la suspendarea pentru dopaj. Ea va juca marți seara cu paula Badosa, în primul tur la Miami Open. Campioana de la Indian Wells, Iga Swiatek, va încerca să realizeze Sunshine Double.

Halep, care a acceptat un wild card la Miami Open după ce interdicția de patru ani a fost redusă la nouă luni de către instanța supremă pentru sportul mondial, o va înfrunta marți, de la ora 20.00, pe Paula Badosa, iar învingătoarea o va întâlni în turul doi pe Aryna Sabalenka, numărul doi mondial.

Pentru Halep, confruntarea cu spaniola Badosa, numărul 80 mondial, va marca primul său meci de la US Open 2022, unde a fost învinsă în primul tur de ucraineanca Daria Snigur, venită din calificări.

Halep, fostă campioană la Wimbledon și la Roland Garros, a fost suspendată în octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat - un medicament interzis care stimulează producția de globule roșii - la Openul Statelor Unite din acel an.

Românca, fost număr unu mondial, are un bilanț de 2-0 în întâlnirile directe cu Badosa, fără să fi pierdut niciodată mai mult de trei game-uri într-un set.

Principala favorită, Iga Swiatek a ratat apărarea titlului de la Miami Open anul trecut din cauza unei accidentări, dar revine în forță după o victorie clară cu 6-4, 6-0 în fața favoritei numărul nouă, Maria Sakkari, în finala de la Indian Wells.

Acum, Swiatek își propune să cucerească pentru a doua oară consecutiv titlurile de la Indian Wells și Miami Open, o performanță cunoscută sub numele de Sunshine Double, având în vedere locațiile respective ale turneelor din California și Florida.

În cazul în care Swiatek, care o va înfrunta în turul al doilea fie pe italianca Camila Giorgi, fie pe compatrioata poloneză Magdalena Frech, va cuceri titlul de la Miami, ea se va alătura lui Steffi Graff (1994, 1996) ca fiind singura jucătoare care a realizat de două ori Sunshine Double.

Coco Gauff, rezidentă din Florida, care a ajuns până în semifinale la Indian Wells, se va bucura de sprijin din partea fanilor locali, deoarece revine la Miami pentru prima dată de la triumful de anul trecut de la US Open.

La masculin, Carlos Alcaraz va urmări și el câștigarea Sunshine Double-ului, după ce și-a apărat cu succes titlul la Indian Wells, unde l-a învins pe campionul în exercițiu de la Miami Open, Daniil Medvedev, într-o revanșă a finalei din California 2023.

Tabloul masculin de la Miami are o absență notabilă, cea a numărului unu mondial și de șase ori campion în Florida, Novak Djokovic, care și-a exprimat dorința de a limita numărul de evenimente pe care le joacă în această etapă.

Djokovic, în vârstă de 36 de ani, este încă fără trofeu în acest an, după ce a reprezentat Serbia la United Cup, înainte de a ajunge în semifinale la Australian Open și de a suferi o eliminare urprinzătoare în turul al treilea la Indian Wells.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: halep miami Swiatek