x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Haltere - Calancea, din nou campion

Haltere - Calancea, din nou campion

de Vlad Ionescu    |    23 Apr 2007   •   00:00
Haltere - Calancea, din nou campion

Valeriu Calancea a caştigat două medalii de aur la CE, ridicand la patru numărul trofeelor din cel mai preţios metal cucerite de ţara noastră.

Intrecerile categoriei 85 kg din cadrul Europenelor de la Strasbourg s-au desfăşurat sub semnul echilibrului, nu mai puţin de trei sportivi - Valeriu Calancea, Izzet Ince (Turcia) şi Vadzim Straltsou (Belarus) - fiind inregistraţi la total cu acelaşi rezultat: 373 kg.

Departajarea s-a făcut in funcţie de greutatea corporală, astfel că romanul, mai uşor la cantarul oficial cu 40 de grame, a intrat in posesia medaliei de aur. Dacă la stilul smuls Calancea nu a ridicat decat 165 kg, trebuind să se mulţumească insă cu bronzul, la aruncat, el a izbutit să ridice haltera de 208 kg, rezultat care i-a adus o a doua medalie de aur. Avand titlul la total in buzunar, gălăţeanul a incercat să doboare la ultima incercare recordul mondial, dar bara incărcată cu 219 kg s-a dovedit a fi prea grea.

PALMARES. Născut in urmă cu 26 de ani, in Republica Moldova, Valeriu Calancea se află la primul titlu continental la total din carieră, care se adaugă medaliei de aur obţinute la stilul aruncat in 2005. Cele mai bune rezultate le-a obţinut in anul 2003, cand a fost dublu medaliat cu aur la CM de la Vancouver.
ŞI LA FETE
Bilanţul obţinut de delegaţia Romaniei la CE de la Strasbourg a depăşit aşteptările, chiar dacă din echipă au lipsit caţiva sportivi consacraţi, precum Adrian Jigău sau Sebastian Dogariu. Drumul spre podium a fost deschis, chiar in prima zi a competiţiei, de Mărioara Munteanu, care a izbutit să-şi apere cu succes titlul continental la total, la categoria 53 kg, pe care il caştigase şi la precedentele două ediţii. In plus, sportiva din Bistriţa a urcat pe prima treaptă a podiumului şi la stilul aruncat, iar la smuls a fost a doua.

×
Subiecte în articol: sport