x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Handbal: Am scăpat de Ungaria

Handbal: Am scăpat de Ungaria

de Vlad Ionescu    |    08 Dec 2009   •   00:00
Handbal: Am scăpat de Ungaria
Sursa foto: /Gazeta Sporturilor

Naţionala feminină de handbal a României a obţinut ieri a treia victorie în grupa C a CM din China, 31-25 (16-7) cu Ungaria, şi şi-a asigurat calificarea în faza a doua a competiţiei.



Dincolo de victoria în sine, mai important este că reprezentativa tricoloră va merge în grupele principale cu o zestre de cel puţin două puncte, care pot conta enorm în lupta pentru accederea în semifinale. Exceptând începutul meciului cu Ungaria, când aceasta a şi condus pe tabelă, prima repriză a fost dominată clar de românce, care au plecat la cabine cu un avantaj de nouă goluri.

Diferenţa s-a păstrat şi în debutul actului secund, când, la scorul de 20-11 (min.35), fetele noastre s-au relaxat prematur, permiţându-le adversarelor să marcheze de şapte ori la rând. Inima antrenorului Radu Voina s-a oprit pentru câteva clipe, însă paradele extraordinare ale portarului Paula Ungureanu şi golurile înscrise la foc automat de Narcisa Lecuşanu au adus liniştea în tabăra noastră.

"M-am temut puţin când Ungaria s-a apropiat la două goluri, însă mă bucur că fetele au demonstrat că au puterea să revină în momentele decisive", a declarat după joc Radu Voina. Punctele României au fost marcate de Lecuşanu (12), Neagu (6), Gâlcă (5), Vărzaru (4), Puşcaşu (3) şi Meiroşu (1).

URMEAZĂ TUNISIA
Ieri, în grupa C, s-au mai înregistrat rezultatele: Japonia - Tunisia 31-31 şi Norvegia - Chile 44-15. În clasament conduc Norvegia şi România, cu 6 puncte, despărţite de golaveraj, urmate de Ungaria, cu 4 puncte. Astăzi este zi de pauză, mâine tricolorele urmând să întâlnească Tunisia. Câştigătoarea grupei se va decide joi, când este programat meciul cu Norvegia, campioana olimpică şi europeană.

×
Subiecte în articol: sport